Hypoallergene kat

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
24-04-2016

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: reclame

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Een hypoallergene kat is een kat waar iemand niet allergisch van kan worden. Om dit te bereiken, is ze genetisch gemanipuleerd, opdat ze geen allergische reacties zou uitlokken bij de mens.

Het kattenallergeen is een eiwit dat door klieren van de kat wordt uitgescheiden en op de huid en aan de haren van de kat gaat zitten. Het uitschakelen van de aanmaak van het allergeen is voor de kat niet schadelijk.[bron?]