Ignace Crombé

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Ignace Crombé (Lauwe, 21 november 1956) is een Vlaamse presentator en ondernemer, vooral bekend als oprichter en organisator van de Miss Belgian Beauty-verkiezingen.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jeugd[bewerken | brontekst bewerken]

Ignace Crombé studeerde marketing en was lange tijd actief als praeses in het West-Vlaamse studentenleven. Bij de firma De Witte Lietaer was hij verantwoordelijk voor de organisatie van beurzen in binnen- en buitenland en voor de public relations met de groot-oppervlaktebedrijven. In 1983 richtte hij zijn organisatiebureau Animô op.

Miss Belgian Beauty[bewerken | brontekst bewerken]

Crombés carrière in de modellenwereld begon in 1987. Hij bezocht toen de Miss Belgiëverkiezing die naar zijn gevoel "stuntelig" georganiseerd was. Crombé liet zich fotograferen met winnares Lynn Wesenbeek en stuurde de foto op naar De Streekkrant, waardoor zijn naambekendheid in Vlaanderen steeg. In 1990 woonde hij opnieuw de Miss België-verkiezing bij. Dankzij de winnares Anne De Baetzelier, een kennis van hem, wist hij organisator Cécile Müller ervan te overtuigen hem tot co-producent van het evenement te benoemen. Crombé deed hier de nodige ervaring op en startte in 1991 met zijn eigen miss-verkiezing, Miss Belgian Beauty.

Miss Belgian Beauty groeide uit tot de grote concurrent van de [Miss België-verkiezingen. Crombé bedacht onder meer het principe van de benoeming van de meters en peters van de kandidaten, voerde de wildcard in, organiseerde een promotoer met zijn finalisten waarbij alle badplaatsen werden aangedaan, liet de kandidaten campagne voeren als echte politici en zorgde telkenmale voor een uitverkocht Grand Casino Knokke voor zijn prestigieuze verkiezing. Hij organiseerde 18 edities van Miss Belgian Beauty.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Ignace Crombé was 24 jaar gehuwd. Het huwelijk werd in 2008 ontbonden. Nadien was hij 6 jaar samen met zangeres Trisha (Patricia Govaerts) en kregen samen in 2012 een dochter. In 2015 gingen ze uit elkaar.

Hij is woonachtig te Deerlijk.

Politieke carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Crombé was ook actief in de gemeentepolitiek. Hij stond op de lijst van Stefaan De Clerck en kwam op voor de CD&V.

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]