Imad Hadar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Imad Hadar
[[Bestand:
Kickboxer Imad Hadar
|266px|alt=Imad Hadar]]
Persoonlijke gegevens
Bijnaam nvt
Geboren 12 mei 1997,
Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Nationaliteit Vlag van Marokko Marokkaans
Vlag van Nederland Nederlands
Lengte 1,96 meter
Gewicht Lichtzwaargewicht
Sportieve gegevens
Discipline Kickboksen, thaiboksen
Team Oosterbaan Gym
Gevechtsstatistieken Kickboksen
Totaal 25
Gewonnen 23
  Op knock-out 9
Verloren 2
  Op knock-out 2
Portaal  Portaalicoon   Sport

Imad Hadar (Rotterdam, 12 mei 1997) is een Marokkaans-Nederlands kickbokser. Hij tekende in 2017 een contract bij vechtorganisatie Glory. Hadar won in 2019 de AFC K-1 wereldtitel.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Hadar is geboren en opgegroeid in Rotterdam. Zijn ouders verhuisden vóór zijn geboorte vanuit Casablanca naar Nederland. Hij begon op tienjarige leeftijd met kickboksen. Hadar koos ervoor om te vechten onder de Marokkaanse vlag. Hadar groeide op in Rotterdam Zuid, verhuisde in 2019 tijdelijk naar Casablanca om daarna weer terug te keren naar zijn geboortestad Rotterdam.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Hadar tekende in 2017 als jongste vechter ooit een contract bij kickboksorganisatie Glory. Hij maakte op Glory 40 in Kopenhagen zijn debuut tegen Freddy Kemayo. Hadar verloor die partij op TKO. Later gaf Hadar aan niet goed genoeg te hebben getraind.

Hadar maakte op Glory 45 in Amsterdam zijn rentree in een vier mans-toernooi. Hij vocht in de eerste wedstrijd tegen Manny Mancha. Hadar brak zijn hand na een stoot op zijn tegenstander en verloor zo het gevecht.

Na zijn verlies tegen Manny Mancha besloot Hadar te gaan vechten voor de Zwitserse vechtorganisatie Austrian Fight Challenge. Daar won hij al zijn partijen en werd zo de AFC heavyweight Champion. In het najaar van 2019 gaf Hadar aan snel weer voor Glory te willen gaan vechten.

In de tussentijd heeft Hadar zijn resultaten laten spreken bij andere organisaties. In zes wedstrijden wist hij de winst na alle zes de wedstrijden op zijn naam te zetten. Hij zou in het najaar van 2020 weer in de Glory ring staan maar door de huidige lockdown heeft dit op zich laten wachten.

Titels[bewerken | brontekst bewerken]

  • Nederlands kampioen 2015
  • AFC lichtzwaargewicht wereldkampioen 2019.