Ingram Micro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ingram Micro
Ingram Micro Logo
Ingram Micro Logo
Beurs (en) NYSE: IM
Oprichting 1979
Sleutelfiguren Alain Monië, CEO
Hoofdkantoor Santa Ana, Californië
Producten IT
Omzet $ 35,05 miljard (2008)
Winst $ 275,9 miljoen (2008)
Website Ingram Micro USA
Portaal  Portaalicoon   Economie

Ingram Micro Inc. werd in 1979 opgericht als Micro D en het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Ana, Californië. Het is een van de grootste distributeurs van IT-producten en -diensten ter wereld. Het bedrijf heeft vier primaire productgroepen: netwerkproducten, software, pc's en randapparatuur.

Voormalig Ingram Micro vestiging in Rosmalen.

Daarnaast biedt het verschillende diensten aan, zoals verkoopondersteuning, marketing, klantenzorg en logistieke diensten aan hun leveranciers en wederverkopers.

Ingram Micro levert haar diensten in 150 landen over de hele wereld. In Australië is het de grootste distributeur van computerhardware en de enige wereldwijde IT-distributeur met vestigingen in Azië.

Als een afsplitsing van het familiebedrijf Ingram Industries, zijn de grootste aandeelhouders de familieleden Martha Rivers Ingram en John Rivers Ingram. Het bedrijf staat in de top 100 van de Fortune 500[1].

In maart 2007 bundelde Ingram Micro haar krachten met Cisco, Level Platforms, Intel en Microsoft om zo een alliantie te vormen onder de naam MSP Partners. Zij creëerden een gemeenschappelijke bron van uitgebreide opleidingen op het gebied van managed services voor hun channel partners en wederverkopers.[2]

Het hoofdkantoor van Ingram Micro België is gevestigd in Vilvoorde en het magazijn is gelegen in Machelen. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Nieuwegein en het distributiecentrum bevindt zich in Tilburg.

Externe link[bewerken]