International Data Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
IDG
International Data Group
Oprichting 1964
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Website idg.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

IDG (International Data Group) is een Amerikaanse uitgeverij. Het concern is in 1964 opgericht en voortgekomen uit International Data Corporation. De uitgeverij publiceert meer dan 300 bladen en 700 boeken in 84 landen, waaronder Nederland.

Bedrijfsprofiel[bewerken | brontekst bewerken]

IDG is opgezet als een decentraal geleide onderneming: het hoofdkantoor in de VS, geeft enkele publicaties uit en daarnaast opereren dochterondernemingen in vele landen met eigen uitgaven. De namen van de uitgaven van IDG eindigen vaak op het woord wereld. IDG geeft in meerdere landen de titels Computerworld, InfoWorld, CIO, Macworld, Network World, en PC World uit. De Nederlandse publicatie Webwereld is een unicum in de portfolio omdat er internationaal geen "Webworld"-publicaties bestaan.

In de VS beschikt IDG over een dochteronderneming IDG World Expo, die technologiebeurzen organiseert zoals E for All, Macworld/iWorld, en LinuxWorld Conference and Expo.

IDG heeft een eigen nieuwsdienst, de IDG News Service. Deze nieuwsdienst beschikt over een hoofdkantoor in Boston en correspondenten in onder meer Washington, San Francisco, Tokio, Taipei, Beijing, Singapore, Bangalore, Parijs, London, Stockholm en Brussel.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]