International Data Group

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Logo

International Data Group (IDG) is een Amerikaanse uitgeverij, gevestigd in Boston. Het concern is in 1964 opgericht en voortgekomen uit International Data Corporation. De uitgeverij publiceert meer dan 300 bladen en 700 boeken in 84 landen, waaronder Nederland.

Bedrijfsprofiel[bewerken]

IDG is opgezet als een decentraal geleide onderneming: het hoofdkantoor in Boston, Massachusetts geeft enkele publicaties uit, en daarnaast opereert elk land onafhankelijk met eigen uitgaven. Titels van IDG eindigen vaak op het woord 'wereld'. IDG geeft in meerdere landen de titels Computerworld, InfoWorld, CIO, Macworld, Network World, en PC World uit. De Nederlandse publicatie Webwereld is een unicum in de portfolio omdat er internationaal geen Webworld-publicaties bestaan.

In de VS beschikt IDG over een dochterondeneming IDG World Expo, welke technologie-beurzen organiseert zoals E for All, Macworld/iWorld, en LinuxWorld Conference and Expo.

IDG beschikt over een eigen nieuwsdienst, de IDG News Service. Deze nieuwsdienst beschikt over een hoofdkantoor in Boston en correspondenten in onder meer Washington, San Francisco, Tokyo, Taipei, Beijing, Singapore, Bangalore, Parijs, London, Stockholm en Brussel.

Externe link[bewerken]