International Federation for Interuniversity Sport

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De International Federation for Interuniversity Sport (of IFIUS) was de allereerste democratische non-profit organisatie die internationale interuniversitaire kampioenschappen organiseerde. Bij haar oprichting in 1998 was deze federatie enkel actief op Europees niveau onder de naam ESFA. Sinds de kampioenschappen van 2004 in Antwerpen heeft ze haar activiteiten verlegd naar een internationaal niveau. Hierbij aansluitend verhuisde de kantoren van IFIUS naar de Universiteit Antwerpen om de link met de universitaire gemeenschap te verzekeren.

Jaarlijks staat IFIUS in voor de organisatie van de World Interuniversity Games. Tijdens deze kampioenschappen reizen universiteiten van over de hele wereld naar een grote stad om deel ten nemen in de verschillende competities. Het betreft volgende competitievormen:

In 2007 wordt voor de eerste maal een Basketbal Dames competitie toegevoegd aan het officiële programma. Boedapest zal in oktober 2008 de organisatie van de 10e editie van de IFIUS World Interuniversity Games op zich nemen.

Gaststeden[bewerken]

Externe link[bewerken]