Ivysaur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Ivysaur (Pokémon))
Ivysaur
Pokémon
Nationaal
Bulbasaur - Ivysaur (002) - Venusaur

Johto
Bulbasaur - Ivysaur (227) - Venusaur

Japanse naam Fushigisō (フシギソウ)
Evolutie van Bulbasaur
Evolueert naar Venusaur
Generatie Eerste
Soort Zaad Pokémon
Evolutielevel Tweede
Type Gras / Gif
Hoogte 1,0 m
Gewicht 13,0 kg
Eigenschap Overgrow
Chlorophyll (Hidden Ability)
Lijst van Pokémon

Ivysaur (Japans: フシギソウ/Fushigisō) is een fictief wezen uit de Pokémon-spelwereld. Het is een gras- en giftype. Ivysaurs naam is een samenstelling van "ivy" (Hedera), en "saur" (dat uit dinosaurus wordt afgeleid).

Uiterlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Ivysaur is een blauw-groene, viervoetige Pokémon met donkerblauwe vlekken. Hij heeft twee tanden. Zij ogen zijn rood, met zwarte pupillen en witte sclera. Op zijn rug zit een rode bloemknop. De bladeren zijn uitgevouwen, maar de bloem zelf is nog gesloten. Pas wanneer een Ivysaur naar Venusaur evolueert, zal de knop tot een volledige bloem uitgegroeid zijn.

In-spel statistieken[bewerken | brontekst bewerken]

Ivysaur is een Pokémon die evolueert van Bulbasaur op level 16. Ivysaur heeft betere statistieken dan Bulbasaur, maar zal minder snel aanvallen leren. Op zijn beurt zal Ivysaur naar Venusaur evolueren op level 32. Ivysaur is net als Charmeleon en Wartortle een starter Pokémon die je aan het begin van Pokémon Red, Green en Blue en Pokémon FireRed en LeafGreen kan kiezen.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Er bestaan zestien standaard Ivysaur kaarten, waarvan er twee enkel in Japan zijn uitgebracht. Verder bestaat er nog een Erika's Ivysaur kaart en een Dark Ivysaur kaart. Al deze kaarten hebben het type Grass als element.

Andere verschijningen[bewerken | brontekst bewerken]

Ivysaur verscheen samen met Squirtle en Charizard ook in de Super Smash Bros serie, in Super Smash Bros. Brawl en Super Smash Bros. Ultimate. Hier worden ze door de Pokémon Trainer Red, en later in Super Smash Bros. Ultimate ook door Green gestuurd, die op de achtergrond van het gevecht commando's geven.