Bulbasaur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bulbasaur
Pokémon
Nationaal
geen - Bulbasaur (001) - Ivysaur

Johto
Snorlax - Bulbasaur (226) - Ivysaur

Japanse naam Fushigidane (フシギダネ)
Evolutie van geen
Evolueert naar Ivysaur
Generatie 1e
Soort Zaad Pokémon
Evolutielevel 16
Type Grass / Poison
Hoogte 0,7 m
Gewicht 6,9 kg
Eigenschap Overgrow
Lijst van Pokémon

Bulbasaur is een Pokémon van de types Gras en Gif. Het is een van de drie startpokémon in de spellen Pokémon Red en Blue en Pokémon FireRed en LeafGreen. In Pokémon Yellow kan hij gekregen worden van een andere Pokémon trainer.

Bulbasaurs naam komt van "Bulb" door de bol op zijn rug en "Saur" omdat hij een beetje op een dinosaurus lijkt. Bulbasaur evolueert op level 16 naar Ivysaur en op Level 32 naar Venusaur. In Pokémon Go evolueert Bulbasaur met 25 Bulbasaur candy in Ivysaur waarbij 1 Bulbasaur candy wordt verkregen wanneer met Bulbasaur als Buddy pokémon 3 kilometer wordt gelopen, en evolueert Ivysaur in Venusaur met 100 candy.

Net zoals bijna alle andere Pokémon start Bulbasaur met een aantal basisaanvallen zoals Tackle. Vanaf level 7 zal hij beginnen met het leren van Gras-aanvallen, en een enkele keer een Gif-aanval. Ook kan hij diverse andere aanvallen leren door middel van TM's en HM's.

Het kiezen van een Bulbasaur aan het begin van het spel wordt door velen gezien als verstandig, omdat bij de eerste Gyms het type goed van pas komt. Deze Pokémon zal echter in het spel steeds minder bruikbaar worden.

Bulbasaur als starter Pokémon wordt gezien als een uniek exemplaar. Hij heeft namelijk een secundair type terwijl hij nog niet is geëvolueerd. Iedere andere starter Pokémon in de eerste evolutie heeft tot nu toe maar één type gehad.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan 17 standaard Bulbasaur kaarten, waarvan vijf enkel in Japan uitgebracht zijn, en één Erika's Bulbasaur kaart. Al deze kaarten hebben het type Grass als element.

Bulbasaur (Bulbasaur Deck 1)[bewerken]

Bulbasaur (Japans: フシギダネ Fushigidane) is een Grass-type BasisPokémon kaart. Het maakt deel uit van het Intro Pack, een dek enkel uitgegeven in Japan. Hij heeft een HP van 40 en kent de aanvallen Tackle en Razor Leaf. In de spellen leert Bulbasaur Tackle op level 1 en Razor Leaf op level 19.

Bulbasaur (DPt-P Promo 30)[bewerken]

Bulbasaur (Japans: フシギダネ Fushigidane) is een Grass-type Basis Pokémon kaart. Het is een van de DPt-P Promotional kaarten, die enkel zijn uitgegeven in Japan. Hij heeft een HP van 50 en kent de aanvallen Present en Razor Leaf. Razor Leaf is een aanval uit de spellen die Bulbasaur daar leert op level 19. Present is ook een aanval in de spellen, maar die kan Bulbasaur niet leren.