Bulbasaur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bulbasaur
Pokémon
Nationaal
geen - Bulbasaur (001) - Ivysaur

Johto
Snorlax - Bulbasaur (226) - Ivysaur

Japanse naam Fushigidane (フシギダネ)
Evolutie van geen
Evolueert naar Ivysaur
Generatie 1e
Soort Zaad Pokémon
Evolutielevel 16
Type Grass / Poison
Hoogte 0,7 m
Gewicht 6,9 kg
Eigenschap Overgrow
Lijst van Pokémon

Bulbasaur, is een Pokémon van de types Gras en Gif. Het is een van de drie startpokémon in de spellen Pokémon Red en Blue en Pokémon FireRed en LeafGreen. In Pokémon Yellow kan hij gekregen worden van een andere Pokémon trainer.

Bulbasaurs naam komt van "Bulb" door de bol op zijn rug en "Saur" omdat hij een beetje op een dinosaurus lijkt. Bulbasaur evolueert op level 16 naar Ivysaur en op Level 32 naar Venusaur.

Net zoals bijna alle andere Pokémon start Bulbasaur met een aantal basisaanvallen zoals Tackle. Vanaf level 7 zal hij beginnen met het leren van Gras-aanvallen, en een enkele keer een Gif-aanval. Ook kan hij diverse andere aanvallen leren door middel van TM's en HM's.

Het kiezen van een Bulbasaur aan het begin van het spel wordt door velen gezien als verstandig, omdat bij de eerste Gyms het type goed van pas komt. Deze Pokémon zal echter in het spel steeds minder bruikbaar worden.

Bulbasaur als starter Pokémon wordt gezien als een uniek exemplaar. Hij heeft namelijk een secundair type terwijl hij nog niet is geëvolueerd. Iedere andere starter Pokémon in de eerste evolutie heeft tot nu toe maar één type gehad.

Ruilkaartenspel[bewerken]

Er bestaan 17 standaard Bulbasaur kaarten, waarvan vijf enkel in Japan uitgebracht zijn, en één Erika's Bulbasaur kaart. Al deze kaarten hebben het type Grass als element.

Bulbasaur (Bulbasaur Deck 1)[bewerken]

Bulbasaur (Japans: フシギダネ Fushigidane) is een Grass-type BasisPokémon kaart. Het maakt deel uit van het Intro Pack, een dek enkel uitgegeven in Japan. Hij heeft een HP van 40 en kent de aanvallen Tackle en Razor Leaf. In de spellen leert Bulbasaur Tackle op level 1 en Razor Leaf op level 19.

Bulbasaur (DPt-P Promo 30)[bewerken]

Bulbasaur (Japans: フシギダネ Fushigidane) is een Grass-type Basis Pokémon kaart. Het is een van de DPt-P Promotional kaarten, die enkel zijn uitgegeven in Japan. Hij heeft een HP van 50 en kent de aanvallen Present en Razor Leaf. Razor Leaf is een aanval uit de spellen die Bulbasaur daar leert op level 19. Present is ook een aanval in de spellen, maar die kan Bulbasaur niet leren.

Spellen: Handheldserie: Red, Blue, Green en Yellow · Gold, Silver en Crystal · Ruby, Sapphire en Emerald · FireRed en LeafGreen · Diamond, Pearl en Platinum · HeartGold en SoulSilver · Black en White · Black 2 en White 2 · X en Y · Omega Ruby en Alpha Sapphire
Consoleserie: Stadium · Stadium 2 · Colosseum · XD: Gale of Darkness · Battle Revolution
Spin-offs: Hey You, Pikachu! · Pokémon Snap · Pokémon Pinball · My Pokémon Ranch · Pokémon Rumble · Super Pokémon Rumble · Pokémon Conquest · Learn with Pokémon Typing Adventure · Pokémon Rumble U
Anime: Originele serie: Indigo League · Orange Islands · The Johto Journeys · Johto League Champions · Master Quest
Advanced Generation: Advanced · Advanced Challenge · Advanced Battle · Battle Frontier
Diamond & Pearl: Diamond and Pearl · DP: Battle Dimension · DP: Galactic Battles · DP: Sinnoh League Victors
Black & White: Black & White · BW: Rivaliserende Lotsbestemmingen · BW: Avonturen In Unova
Specials: Lijst van speciale afleveringen
Films: Mewtwo tegen Mew · Op Eigen Kracht · In de Greep van Unown · De Terugkeer van Mewtwo · 4Ever: Celebi - Stem van het Woud · Helden: Latias en Latios · Jirachi Droomtovenaar · Doel Deoxys · Lucario en het Mysterie van Mew · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon · Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee · De Opkomst van Darkrai · Giratina en de Krijger van de Lucht · Arceus en het Juweel des Levens · Zoroark, Meester der Illusie · Black - Victini en Zekrom · White - Victini en Reshiram · Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid
Manga: Pokémon Adventures · Pokémon: Mystery Dungeon
Muziek: De Reis van Johto · Lijst van Pokémonmuziek · Shinji Miyazaki
Personages: Ash Ketchum · Misty · Brock · Gary Oak · Tracey · May · Max · Dawn · Paul · Iris · Cilan · Jessie · James · Professor Oak
Pokémon: Bulbasaur · Charmander · Squirtle · Pikachu · Meowth · Jigglypuff · Togepi · Lijst van alle Pokémon
Locaties: Kanto · Orange Islands · Johto · Whirl Islands · Hoenn · Battle Frontier · Sinnoh · Unova · Kalos · Routes
Overig: Ruilkaartspel · Evolutie · Soort · Pokébal · Pokédex · Pokémontrainer · Gymleider · Elite Vier · Lijst van dvd's van Pokémon