Naar inhoud springen

Bulbasaur

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bulbasaur
Pokémon
Nationaal
geen - Bulbasaur (001) - Ivysaur

Johto
Snorlax - Bulbasaur (226 (Gold, Silver en Crystal)
231 (HeartGold en SoulSilver)) - Ivysaur


Kalos
Delcatty - Bulbasaur (080 central) - Ivysaur

Japanse naam Fushigidane (フシギダネ)
Evolutie van geen
Evolueert naar Ivysaur
Generatie 1e
Soort Zaad Pokémon
Evolutielevel Basis
Type Gras / Gif
Hoogte 0,7 m
Gewicht 6,9 kg
Eigenschap Overgrow
Chlorophyll (Hidden Ability)
Lijst van Pokémon

Bulbasaur (Japans: フシギダネ/Fushigidane) is een dual-type gras/gif Pokémon geïntroduceerd in generatie 1. Vanaf level 16 evolueert Bulbasaur naar Ivysaur, die vanaf level 32 evolueert naar Venusaur. Samen met Charmander en Squirtle is Bulbasaur een van de drie starter Pokémon van Kanto beschikbaar aan het begin van Pokémon Red, Green, Blue, FireRed en LeafGreen.

Uiterlijk[bewerken | brontekst bewerken]

Bulbasaur is een kleine, viervoetige Pokémon met blauw-groene huid met donker groene vlekken. Hij heeft rode ogen met witte pupillen en witte sclera. Het heeft ook puntige, oor-achtige structuren op de top van zijn hoofd. De snuit is kort en stomp, en heeft een brede mond. Een paar kleine, puntige tanden zijn zichtbaar in de bovenkaak wanneer zijn mond geopend is. Elk van zijn dikke benen eindigt met drie scherpe klauwen. Op zijn rug zit een grote plantenbol, die is gegroeid uit een zaad die er bij de geboorte op werd geplant. De bol geeft energie door middel van fotosynthese en uit de voedselrijke zaden in de bol. Bulbasaurs naam komt van "Bulb" door de bol op zijn rug en "Saur" omdat hij een beetje op een dinosaurus lijkt. Bulbasaur evolueert op level 16 naar Ivysaur en op Level 32 naar Venusaur.

Gebruik in het spel[bewerken | brontekst bewerken]

Net zoals bijna alle andere Pokémon start Bulbasaur met een aantal basisaanvallen zoals Tackle. Vanaf level 7 zal hij beginnen met het leren van Gras-aanvallen, en een enkele keer een Gif-aanval. Ook kan hij diverse andere aanvallen leren door middel van TM's en HM's. Het kiezen van een Bulbasaur aan het begin van de Kanto spellen wordt door velen gezien als verstandig, omdat bij de eerste Gyms het Gras-type goed van pas komt, en er op dat punt van het spel nog geen andere Gras-type Pokémon beschikbaar zijn. Deze eigenschap is later in spel minder van belang.

Anime verschijningen[bewerken | brontekst bewerken]

Ash's Bulbasaur[bewerken | brontekst bewerken]

Ash's Bulbasaur debuteerde in Bulbasaur en de Verborgen Stad als een van de Pokémon in de Verborgen Stad. Hoewel aanvankelijk op zijn hoede voor Ash, de twee kwamen uiteindelijk tot elkaar en Bulbasaur daagde hem uit om een gevecht. Met behulp van Pikachu won Ash het gevecht en ving Bulbasaur. In tegenstelling tot Charmander en Squirtle, die werden gevangen in de twee afleveringen na die van Bulbasaur, bleef Bulbasaur in de partij van Ash tot Bulbasaur... de Ambassadeur!, toen Ash hem naar Professor Oak's laboratorium stuurde om te werken als een ambassadeur tussen argumentatieve groepen Pokémon.

May's Bulbasaur[bewerken | brontekst bewerken]

Veel later, toen Ash op reis was in de Hoenn regio, zijn metgezel May ving haar eigen Bulbasaur na gescheiden van de groep te zijn in Gedonder met Gras Pokemon. Het bleef met haar gedurende de rest van haar reis door Hoenn, hielp haar om de Purika wedstrijd te winnen en plaats in de Top 8 in de regionale Grand Festival. Toen ze naar Kanto reisde om haar reis voort te zetten met Ash in Part-time bij Mr. Mime!, liet May ook haar Bulbasaur achter bij Professor Oak's laboratorium om te leren van Ash terwijl zij, Ash, Max en Brock reisde in de Kanto regio. May haalde hem op tijdens haar reizen in Johto, waar het evolueerde tot een Venusaur.

Shauna's Bulbasaur[bewerken | brontekst bewerken]

De starter Pokémon van Shauna is een Bulbasaur die ze kreeg van Professor Sycamore. Het verscheen voor het eerst in Een zomer vol ontdekkingen!. Van Shauna's Bulbasaur werd bekend gemaakt dat het was geëvolueerd in een Ivysaur in Inspiratie voor het koppelteamgevecht!.

Ruilkaartenspel[bewerken | brontekst bewerken]

Bulbasaur staat op 19 verschillende kaarten sinds het debuteerde in de basis set van het Pokémon Ruilkaartenspel. Vijf van deze zijn alleen in Japan uitgebracht. Bulbasaur kaarten zijn normaal gras-type Basic Pokémon. Een van deze kaarten is Erika's Bulbasaur, de Bulbasaur van Gym-Leader Erika.