Pokémon Gold en Silver

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pokémon Gold en Silver
Ontwikkelaar(s) Game Freak
Uitgever(s) Nintendo
Datum van uitgave JP: 21 november 1999
VS: 14 oktober 2000
EU: 6 april 2001
Genre(s) RPG
Spelmodus singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone
OFLC: G
Platform(s) Game Boy, Game Boy Color
Media Spelcartridge
Navigatie
Spelserie Pokémon serie
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Pokémon Gold en Silver zijn de tweede tranche van de Pokémon reeks ontwikkeld door Game Freak en uitgegeven door Nintendo voor de Game Boy. Ze werden voor het eerst in Japan uitgebracht in 1999, in Australië en Noord-Amerika in 2000 en in Europa in 2001. Pokémon Crystal, een speciale editie versie werd uitgebracht voor de Game Boy Color ongeveer een jaar later in elke regio. Pokémon Gold en Silver zijn later hermaakt voor de Nintendo DS met de naam: Pokémon HeartGold en SoulSilver, uitgebracht in 2009.

De spellen zijn in de fictieve Johto regio, die 100 nieuwe soorten Pokémon introduceert en volgt de voortgang van de hoofdpersoon in zijn zoektocht naar gevechten om Pokémon Master te worden. Beide games zijn onafhankelijk van elkaar, maar zijn voorzien van grotendeels hetzelfde verhaal. Hoewel het spel afzonderlijk kan worden gespeeld, is het noodzakelijk om de handel tussen hen en hun voorgangers te verdrijven om de Pokédex van het spel volledig compleet te maken. De Pokémon Johto anime is gebaseerd op de nieuwe regio geïntroduceerd in de games.

Pokémon Gold en Silver bleef het enorme succes van zijn voorgangers volgen en de Pokémon franchise begon een multi-miljard dollar bedrijf te vormen. De games zijn vrijwel even groot als de verkoop van Pokémon Red en Blue en verkocht gezamenlijk miljoenen exemplaren wereldwijd.

Verhaal[bewerken]

Pokémon Gold en Silver vinden zich plaats in Johto, drie jaar na de gebeurtenissen van de voorgangers van de spellen, die plaatsvinden in de Kanto regio. De spellen zijn ook verklaard te hebben plaatsgevonden drie jaar na de gebeurtenissen van de GBA spellen Ruby en Sapphire. Johto is een fictief regio gemodelleerd naar de Kansai en Tokai regio's van Japan. Dit is een afzonderlijke regio weergegeven in de verschillende Pokémon videospelletjes. Het beschikt over in totaal zeven steden en drie gemeenten, samen met verschillende geografische locaties en routes verbinden de meeste locaties met elkaar. Sommige gebieden zijn alleen toegankelijk wanneer de speler een speciale vaardigheid leert of een speciaal item krijgt.

De stille protagonist van Pokémon Gold en Silver is een jongen die woont in New Bark Town. Aan het begin van het spel, kunnen spelers kiezen uit Chikorita, Cyndaquil of Totodile, als hun starter Pokémon van Professor Elm. Bovendien zal zijn rivaal een Pokémon van Professor Elm stelen en de speler bestrijden in bepaalde punten in het spel om de spelers Pokémon te testen.

Het doel van het spel is om de beste trainer in Johto en Kanto te worden. Om de beste trainer te kunnen worden, moet je het level van de Pokémon verhogen, de Pokédex voltooien, de acht Gym Leaders in Johto te verslaan voor Gym Badges, en de Elite Four en de Kampioen verslaan, en vervolgens het verslaan van de acht Gym Leaders in Kanto. Tenslotte kan de speler het tegen Pokémontrainer Red opnemen op de hoogte van Mt. Silver. Verder in het spel komt de speler in de strijd tegen Team Rocket, een criminele organisatie die misbruik maakt van Pokémon.