Kanto (Pokémon)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kanto (Japans:カントー地方, Kantō-chihō) is een van de Pokémonregio's binnen de fictieve Pokémonwereld. Het is de eerste regio waarin de Pokémon-anime en -spellen zich afspeelden. In elk van deze regio's (behalve Alola) kunnen in de videospellen acht badges worden verzameld door acht Gymleiders te verslaan. Daarna kunnen de elite vier en de kampioen uitgedaagd worden in de Pokémon League.

In de Pokémon-anime trok Ash Ketchum in het eerste seizoen door deze regio. In de spellen Pokémon Red en Blue en Pokémon Yellow is Kanto de enige regio waarin de Pokémon gevangen kunnen worden. In de remakes Pokémon FireRed en LeafGreen is dit ook zo, maar met als toevoeging de Sevii Islands. In de spellen Pokémon Gold en Silver en Pokémon Crystal kan de speler de regio Kanto pas later in het spel verkennen, na Johto verkend te hebben. Dit is ook zo in Pokémon HeartGold en SoulSilver.

De namen van de Kanto-steden en dorpen zijn gebaseerd op kleuren. Het eerste dorp waarin de speler terechtkomt en van waaruit Ash zijn reis begint heet echter Pallet town, wat verwijst naar een palet. Kanto ligt ten oosten van de regio Johto en ten zuiden van de regio Sinnoh. De regio is gebaseerd op de regio Kanto in Japan.

Starterpokémon[bewerken | brontekst bewerken]

Aan het begin van een Pokémonreis in de spellen kan een trainer kiezen uit drie starterpokémon van verschillende typen. In Kanto zijn dat:

Gyms[bewerken | brontekst bewerken]

In Kanto zijn acht gyms waar Pokémontrainers een gym badge kunnen winnen:

  1. Pewter City gym van Brock met steenpokémon
  2. Cerulean Gym van Misty met waterpokémon
  3. Vermillion city Gym van Lt. Surge met elektrische Pokémon
  4. Saffron City Gym van Sabrina met psychische pokémon
  5. Celedon City Gym van Erika met graspokémon
  6. Fuchsia Gym van Koga met gifpokémon
  7. Cinnabar Island Gym van Blaine met vuurpokémon
  8. Viridian City Gym van Team Rocket en Giovanni met grondpokémon

National dex[bewerken | brontekst bewerken]

De National dex is een oplijsting van alle bekende Pokémon. Deze dex was eerst alleen van de Kanto-regio, omdat dit de enige Pokémon waren. Later zijn al de andere generaties hieraan toegevoegd in volgorde van uitkomen. Zo zal Bulbasaur altijd de eerste Pokémon zijn, maar zal de laatste veranderen als er Pokémon bijkomen. Er zijn tot nu toe al negen verschillende Pokémon geweest die als laatste in de national Dex stonden namelijk: Mew (151), Celebi (251), Deoxys (386), Arceus (493), Genesect (649), Hoopa (720), Melmetal (809), Enamorus (905) en Miraidon (1008).