Pokémon Emerald

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Pokémon Emerald
Pokémon Emerald
Pokémon Emerald
Ontwikkelaar Game Freak
Uitgever Nintendo, The Pokémon Company
Datum van uitgave JP: 16 september 2004
VS: 1 mei 2005
EU: 21 oktober 2005
Genre RPG
Spelmodus singleplayer, multiplayer
Leeftijdsklasse ESRB: Everyone
PEGI: 3+
Platform Game Boy Advance
Media 128 megabit Spelcartridge
Navigatie
Spelserie Pokémon serie
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Pokémon Emerald (Smaragd) is het elfde spel in de Pokémon game serie. Het spel, een bijgewerkte versie van Ruby en Sapphire, werd uitgebracht in Japan op 16 september 2004, het werd uitgebracht in Noord-Amerika op 1 mei 2005, Australië op 9 juli 2005, en in Europa op 21 oktober 2005.

Hoewel de gameplay grotendeels hetzelfde is als die van Ruby en Sapphire, introduceert Emerald nieuwe features. Het perceel is gewijzigd; zowel Team Magma als Team Aqua zijn schurken die respectievelijk Groudon en Kyogre wakker maken. Wanneer de twee legendarische Pokémon met elkaar beginnen te strijden, moet de hoofdpersoon Rayquaza loslaten op de legendarische Pokemon (afgebeeld op de doos) om ze tot bedaren te brengen. Sommige van de game monteurs zijn ook veranderd. Hoewel dubbele gevechten duidelijk waren gemarkeerd in Ruby en Sapphire, kunnen in Emerald twee afzonderlijke trainers zich verenigen om te strijden als een paar. Nadat de Elite Four is verslagen, mag de speler opnieuw tegen de Gym Leaders strijden in een dubbele strijd. Ook zijn de geanimeerde Pokémon sprites in gevechten zoals ze waren in Pokémon Crystal. Waarschijnlijk is de meest belangrijke toevoeging de Battle Frontier, een uitgebreide versie van de Battle Tower in Ruby en Sapphire.

Emerald is over het algemeen goed ontvangen. Het spel heeft een totale waardering van 77% op Game Rankings. Gamespot gaf het een 7,5 van de 10, IGN vond het "Indrukwekkend" en gaf een 8,0 op een totaal van 10. Emerald was het tweede best verkochte spel in de Verenigde Staten van 2005; verkocht 6,32 miljoen exemplaren, waarmee het de derde best verkochte spel is voor de Game Boy Advance. In november 2005 heeft Nintendo Power gemeld dat "De totale omzet [uit Pokemon Emerald] hoger zou zijn dan de werkelijke waarde van een smaragd van de grootte van Neptunus."