Deoxys

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Deoxys
Pokémon
Nationaal
Jirachi - Deoxys (386) - Turtwig

Hoenn
Jirachi - Deoxys (202) - geen

Japanse naam Deokishisu (デオキシス)
Evolutie van geen
Evolueert naar geen
Generatie Derde
Soort DNA Pokémon
Evolutielevel Basis
Type Psychic
Lijst van Pokémon

Deoxys' (Pokédex nummer 386) (デオキシス (Deokishisu) in het Japans) is een extreem sterke Pokémon. De naam is afgeleid van het Engelse voor 'DNA' wat Deoxyribonucleic Acid is. Misschien is het toeval, maar DNA zijn ook de eerste letters van Deoxys' eerst bekende vormen: Defence, Normal, Attack.

Hij was vroeger een virus dat in de ruimte rondzwierf. Zijn DNA muteerde omdat hij werd geraakt door een laserstraal. Daardoor veranderde hij en kreeg hij een zeer hoge intelligentie en zelfs psychische krachten. Hierna kwam hij naar de Aarde in een meteoor, als we de film 'Pokemon 7: Destiny Deoxys' moeten geloven.

Deoxys heeft een kristalachtig orgaan op zijn borst, wat zijn brein blijkt te zijn. Hij kan er ook laserstralen van afvuren. Eveneens kan het, als Deoxys vernietigd wordt, en het kristal blijft intact, Deoxys weer helemaal oplappen.

Vormen[bewerken]

Tussen deze vormen kan hij wanneer hij maar wil veranderen.

  • Normal Forme: De vorm die Deoxys normaal aanneemt. Hij heeft dan handen, maar wordt ook wel eens getekend met twee 'touwen' als linkerarm, die om elkaar heen gekruld zijn als een streng DNA.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Ruby of Pokémon Sapphire.

Je kunt Deoxys ook naar pokémon diamond en pokémon Pearl emigreren en door de meteoren in veilstone city aan te raken in verschillende vormen laten veranderen (als je twee keer dezelfde meteoor aanraakt wordt deoxys weer zijn normale form)

  • Attack Forme: Met deze vorm heeft Deoxys meer aanvalskracht. Hij heeft in plaats van armen 2 zwepen aan elke kant. Ook zijn pantser is minder, waardoor hij er dunner uitziet.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Firered.

  • Defense Forme: Met deze vorm heeft Deoxys meer verdediging. Hij heeft in plaats van armen 2 'planken' die hij kan buigen, en ziet er veel gepantserder uit.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Leafgreen.

  • Speed Forme: Deze vorm is speciaal voor het behalen van grote snelheden. Hij ziet er veel gestroomlijnder uit, minder pantser (minder gewicht) en heeft 2 touw-achtige dingen als armen.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Emerald.

Deoxys speelt ook een zeer belangrijke rol in de Pokémonfilm Destiny Deoxys. Hierin demonstreert Deoxys vele van zijn krachten (vorm verwisselen, 'schaduw' klonen van zichzelf maken, missende lichaamsdelen heropbouwen, krachtveld om een stad maken dat alle machines onbruikbaar maakt). Ook komt de legendarische Rayquaza in de film voor.

De 2 Deoxysen staan voor het Noorden en het Zuiden. Ze hebben verschillende kristallen een groene en een paarse. De ene staat voor het noorderlicht. De andere staat voor het zuiderlicht. Samen staan ze in balans.

Deoxys kan ook uit een Pokeball verschijnen in het spel Super Smash Bros. Brawl. Als hij verschijnt zal hij eerst langzaam door de lucht zweven en daarna een Hyper Beam afvuren.

Deoxys is volgens de trainers een van de sterkste pokémons ooit, omdat hij in staat is te transformeren in een bepaalde vorm. In één van de afleveringen zie je hoe een pokémonranger hem probeert te vangen.