Deoxys

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Deoxys
Pokémon
Nationaal
Jirachi - Deoxys (386) - Turtwig

Hoenn
Jirachi - Deoxys (202) - geen

Japanse naam Deokishisu (デオキシス)
Evolutie van geen
Evolueert naar geen
Generatie Derde
Soort DNA Pokémon
Evolutielevel Basis
Type Psychic
Lijst van Pokémon

Deoxys' (Pokédex nummer 386) (デオキシス (Deokishisu) in het Japans) is een Pokémon. De naam is afgeleid van de Engelse term voor 'DNA' wat Deoxy ribonucleic Acid is. DNA zijn ook de eerste letters van Deoxys' eerst bekende vormen: Defence, Normal, Attack.

Deoxys was vroeger een virus dat in de ruimte rondzwierf. Zijn DNA muteerde nadat hij werd geraakt door een laserstraal. Vervolgens kreeg hij een zeer hoge intelligentie en psychische krachten. Hierna kwam hij naar de Aarde in een meteoor.

Het brein van Deoxys bevindt zich in een kristalachtig orgaan op zijn borst. Dat orgaan kan ook laserstralen afvuren. Indien Deoxys vernietigd wordt, maar het kristal blijft intact, dan kan het Deoxys weer oplappen.

Vormen[bewerken]

Tussen deze vormen kan hij wanneer hij maar wil veranderen.

  • Normal Forme: De vorm die Deoxys normaal aanneemt. Hij heeft dan handen, maar wordt ook weleens getekend met twee 'touwen' als linkerarm, die om elkaar heen gekruld zijn als een streng DNA.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Ruby of Pokémon Sapphire.

Je kunt Deoxys ook naar pokémon diamond en pokémon Pearl emigreren en door de meteoren in veilstone city aan te raken in verschillende vormen laten veranderen (als je twee keer dezelfde meteoor aanraakt wordt deoxys weer zijn normale form)

  • Attack Forme: Met deze vorm heeft Deoxys meer aanvalskracht. Hij heeft in plaats van armen 2 zwepen aan elke kant. Ook zijn pantser is minder, waardoor hij er dunner uitziet.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Firered.

  • Defense Forme: Met deze vorm heeft Deoxys meer verdediging. Hij heeft in plaats van armen 2 'planken' die hij kan buigen, en ziet er veel gepantserder uit.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Leafgreen.

  • Speed Forme: Deze vorm is speciaal voor het behalen van grote snelheden. Hij ziet er veel gestroomlijnder uit, minder pantser (minder gewicht) en heeft 2 touw-achtige dingen als armen.

Deze vorm neemt hij ook aan als hij op de Gameboy wordt geruild naar Pokémon Emerald.

Deoxys speelt ook een zeer belangrijke rol in de Pokémonfilm Destiny Deoxys. Hierin demonstreert Deoxys vele van zijn krachten (vorm verwisselen, 'schaduw' klonen van zichzelf maken, missende lichaamsdelen heropbouwen, krachtveld om een stad maken dat alle machines onbruikbaar maakt). Ook komt de legendarische Rayquaza in de film voor.

De 2 Deoxysen staan voor het Noorden en het Zuiden. Ze hebben verschillende kristallen een groene en een paarse. De ene staat voor het noorderlicht. De andere staat voor het zuiderlicht. Samen staan ze in balans.

Deoxys kan ook uit een Pokeball verschijnen in het spel Super Smash Bros. Brawl. Als hij verschijnt zal hij eerst langzaam door de lucht zweven en daarna een Hyper Beam afvuren.

Deoxys is volgens de trainers een van de sterkste Pokémon ooit, omdat hij in staat is te transformeren in een bepaalde vorm. In één van de afleveringen zie je hoe een pokémonranger hem probeert te vangen.

Computerspellen:Hoofdreeks: Red & Blue (Yellow) · Gold & Silver (Crystal) · Ruby & Sapphire (Emerald) · Diamond & Pearl (Platinum) · Black & White (2) · X & Y · Sun & Moon (Ultra)
Remakes: FireRed & LeafGreen · HeartGold & SoulSilver · Omega Ruby & Alpha Sapphire
Consolespellen: Stadium · Stadium 2 · Colosseum · XD: Gale of Darkness · Battle Revolution · Pokkén Tournament
Overig: TCG Online · Mystery Dungeon: Blue Rescue Team · GO · Shuffle
Anime:Originele serie: Indigo League · Orange Islands
Johto: The Johto Journeys · Johto League Champions · Master Quest
Advanced Generation: Advanced · Advanced Challenge · Advanced Battle · Battle Frontier
Diamond & Pearl: Diamond and Pearl · DP: Battle Dimension · DP: Galactic Battles · DP: Sinnoh League Victors
Best Wishes: Black & White · BW: Rivaliserende Lotsbestemmingen · BW: Avonturen In Unova · BW: Avonturen in Unova en daarbuiten
XY: Een nieuw Mega avontuur · Ontdekkingsreis door Kalos · XY&Z
Specials: Pokémon Chronicles · Pokémon Origins · De terugkeer van Mewtwo · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon
Films:Originele serie: Mewtwo tegen Mew · Op Eigen Kracht
Johto: In de greep van Unown · De terugkeer van Mewtwo · 4Ever: Celebi - Stem van het Woud · Helden: Latias en Latios
Advanced Generation: Jirachi Droomtovenaar · Doel Deoxys · Lucario en het Mysterie van Mew · Het Meesterbrein van de Illusie-Pokémon · Pokémon Ranger en de Tempel van de Zee
Diamond and Pearl: De Opkomst van Darkrai · Giratina en de Krijger van de Lucht · Arceus en het Juweel des Levens · Zoroark, Meester der Illusie
Best Wishes: Black - Victini en Zekrom · White - Victini en Reshiram · Kyurem VS. het Zwaard der Gerechtigheid
XY: Genesect En De Ontwaakte Legende · Diancie en de Cocoon der Vernietiging · Hoopa en de Strijd Der Tijden! · Volcanion and the Mechanical Magearna
Manga:Pocket Monsters · Pokémon Adventures · Magical Pokémon Journey · The Electric Tale of Pikachu · Battle Frontier · Ginji's Rescue Team · Pokémon Diamond and Pearl Adventure! · Pocket Monsters RéBURST · Pokémon Black and White
Personages:Ash Ketchum · Brock · Misty · Team Rocket (Meowth) · May · Pikachu
Overig:Ruilkaartspel · Evolutie · Soort · Pokébal · Pokédex · Gymleider · Lijst van Nederlandstalige dvd's van Pokémon · De Reis van Johto · Lijst van Pokémon