Naar inhoud springen

Jane Relf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jane Relf
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 7 maart 1947
Geboorteplaats RichmondBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1969 - heden
Beroep Zangeres
Act(s) Renaissance
Illusion
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jane Relf (7 maart 1947) is een Britse zangeres, die in de schaduw stond van haar oudere broer Keith Relf.

Relf vond dat zij wel een aardige stem had en maakte haar broer er op attent dat zij eventueel wel mee wilde zingen in een bandje. Toen Keith Relf The Yardbirds verliet en Renaissance begon, vroeg hij haar hiervoor. Relfs stem is te omschrijven als mystiek helder. Vervolgens ontstond binnen Renaissance een komen en gaan van musici. Uiteindelijk ging de band verder met Annie Haslam, die een soortgelijke, iets steviger, stem heeft. Na verloop van tijd dook de band Illusion op, met ex-leden van Renaissance en genoemd naar het tweede album van die band. De spin-off was waarschijnlijk een gevolg van een reünie als gevolg van het overlijden van Keith Relf. Er volgden twee albums waarna het weer stil werd. De basis van Illusion ging verder onder de naam Stairway, waarin ook Relf plaatsnam. Jaren later volgde het derde album van Illusion.

Ondertussen gaf Relf een aantal singles zelf uit, die in Nederland zo goed als onbekend zijn gebleven. De dromerig klinkende zangeres heeft wel een fanclub, die haar eerde in 2009 door een verzamelalbum uit te brengen.

Er verscheen een promotiesingle van Relf voor Findus TV, waarop zij samen speelt met Chris Spedding: Gone Fishing / Hindus from the Findus Kitchen.