Jeffrey Kuipers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Jeffrey Kuipers
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Jeffrey Kuipers
Geboren 6 november 1980
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1998 – heden
Beroep zanger
Officiële website
Portaal:  Muziek

Jeffrey Kuipers (Emmen, 6 november 1980) is een Nederlands zanger.

Biografie[bewerken]

Kuipers groeide op als zoon van een arbeider. Op een podium in Schoonoord (waar hij toen ook opgroeide) zette hij zijn eerste stappen en bezocht daar de lagere school. Hij zong mee voor de spiegel met Whitney Houston, André Hazes, Tina Turner en BZN. Hij deed hierdoor mee aan soundmix-playbackshows en zag dat hij een bijzonder talent had.

Carrière[bewerken]

In 1997 tekent Kuipers een platencontract bij Ten Donkelaar Producties. In april 1998 volgt zijn single Als ik je morgen in mijn armen sluit en in augustus Soms hoor ik weer je stem, opgevolgd door zijn debuutalbum "Jeffrey". In 2000 treedt hij voor 30.000 mensen op tijdens een Euro 2000-concert. In 2003 heeft Kuipers succes met Alles wat je zei (cover van Gareth Gates, Anyone of Us), geproduceerd door Emile Hartkamp. In 2005 maakt hij de single Ware liefde. Wegens mentale gezondheidsproblemen legt Kuipers in de periode 2005-2006 noodgedwongen zijn werk neer. In 2007 scoort hij met name beneden de rivieren een grote hit met "Ware liefde". Kuipers brengt eind 2007 zijn tweede album uit, Ware liefde, waarop diverse zelfgeschreven stukken staan, waaronder de singles "Jij bent een chica mala" en "Kijk me diep in mijn ogen".

Na een periode van afwezigheid brengt Jeffrey in mei 2015 voor het eerst in zes jaar weer een single uit. Met Overdonderd zet hij zijn eerste succesvolle stappen terug naar de Nederlandse podia. Met de single Daar sta je dan, die 22 januari 2016 uitkomt, gaat de grote wens om een ballad te maken eindelijk in vervulling. Kuipers schrijft zelf de Nederlandse tekst voor het nummer dat oorspronkelijk van Julio Iglesias is. Begin november 2016 lanceerde Jeffrey zijn nieuwste single Wat je zegt.

Externe link[bewerken]