Jo Segers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Josephus Hubertus Gerardus Segers (Montfort, 13 mei 1932Goirle, 14 augustus 2014) was een Nederlands socioloog en hoogleraar methoden van het sociologisch onderzoek aan de Katholieke Universiteit Brabant.

Loopbaan[bewerken]

Segers studeerde sociologie aan de Katholieke Universiteit Brabant waar hij in 1968 promoveerde op het proefschrift Het personeelsverloop in het ondergrondse mijnbedrijf: Methoden en resultaten. Nadien was hij langere tijd hoogleraar methoden van het sociologisch onderzoek aan de Katholieke Universiteit Brabant. Van 1983 tot 1991 was hij directeur van het Instituut voor Advies en Onderzoek (IVA) van de Katholieke Universiteit Brabant.

Bibliografie[bewerken]

Segers schreef vele artikelen en enige boeken, waaronder:

  • 1987. Methoden voor de sociale wetenschappen. Met Tineke Bahlmann, Jelke Bethlehem, Marcel Croon, Jaap Gruppelaar, Jacques Hagenaars, Marco Hessels, Dick Houtman, Jan Hutjes en Edith de Leeuw. Assen: Van Gorcum.
  • 1989. Onderzoeksmanagement : achtergrondbeschouwing over het beheersinstrumentarium van het opdrachtenonderzoek. Tilburg: IVA, Instituut voor Sociaal-wetenschappelijk Onderzoek.
  • 1990. Naar een gedragscode voor onderzoekscontracten. Tilburg: IVA, Instituut voor Sociaal-wetenschappelijk Onderzoek.
  • 1991. Interviewen met draagbare PC's : een pilotonderzoek. Met Henri Senders. Tilburg: IVA, Instituut voor Sociaal-wetenschappelijk Onderzoek.

Externe links[bewerken]