John Bundrick

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rabbit, 1974

John "Rabbit" Bundrick (21 november, 1948) is een bekende Amerikaanse rock keyboardist, pianist, en organist, die onder andere gespeeld heeft op albums van The Who, Bob Marley and the Wailers, Roger Waters, Mick Jagger, Free en Crawler.

Vroege muziekcarrière[bewerken]

Bundrick werd geboren in Houston, Texas, V.S. en heeft een flink aantal jaren getoerd en platen opgenomen met een Texaanse vriend van hem, de zanger Johnny Nash. Hij speelde op zijn hitsingle en het album "I Can See Clearly Now".

Kossoff, Kirke, Tetsu and Rabbit en Free[bewerken]

In 1971 vormde John Bundrick een kwartet met twee leden van Free-gitarist Paul Kossoff, -drummer Simon Kirke en bassist Tetsu Yamauchi. Hun band heette: "Kossof, Kirke, Tetsu and Rabbit". Rabbit is de toepasselijke bijnaam van Bundrick, omdat deze een lach heeft met twee hazentanden. Hij schreef voor het album van deze band vijf nummers. Na het vertrek van Andy Fraser bij Free speelden Tetsu Yamauchi en Rabbit (Bundrick) mee op het laatste album van Free genaamd "Heartbreaker". Toen Free stopte, bracht John Bundrick in 1974 onder de naam Rabbit een solo-elpee uit met als titel "Dark Saloon".

The Who[bewerken]

Zak Starkey (l) en John "Rabbit" Bundrick

John Bundrick werkte in 1977 voor het eerst met Pete Townshend, toen Townshend een solo-samenwerking begonnen was met Ronnie Lane, de voormalige bassist van The Small Faces en The Faces, wat leidde tot Rough Mix. Kort na de dood van Keith Moon in 1978, kwam Bundrick met een ander Faces-lid (Kenney Jones) bij The Who en zij speelden samen met hen op het album Face Dances. Tijdens de opnames voor It's Hard en de daaropvolgende tour werd Bundrick vervangen door Tim Gorman, vanwege meningsverschillen met Townshend over zijn alcoholgebruik. Nadat het ruzietje was bijgelegd, was hij weer te zien Live Aid in 1985 in het Wembley Stadium en sindsdien is hij alweer ruim twintig jaar met The Who op stap. (Met uitzondering van het concert voor New York, waar hij vervangen werd door Jon Carin.) John Bundrick speelde op de singles "Real Good Looking Boy"/"Old Red Wine" en "Wire And Glass"/"Mirror Door". Ook is hij te horen op de plaat "Endless Wire", die The Who in oktober 2006 uitgegeven heeft.

Discografie[bewerken]

Externe links[bewerken]