John George Phillips

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
John George Phillips

John George (Jack) Phillips (Farncombe, 11 april 1887Atlantische Oceaan, 15 april 1912) was eerste marconist van de Titanic.

Phillips werd op 11 april 1887 geboren in Farncombe, en kwam om tijdens de Titanic ramp. Harold Bride vertelde dat hij Phillips voor het laatst levend op de Titanic zag.achteruit lopend naar de achterkant van het schip. Hij stierf in een reddingsboot. Blootgesteld aan de kou. Harold Bride vertelde over een dode in de boot. De dode was Phillips.

RMS Titanic[bewerken]

Phillips was de eerste marconist aan boord van de Titanic, hij werkte samen met tweede marconist Harold Sidney Bride. Hun dagelijkse taak zou zijn het versturen van telegrammen. Dit verhaal werd heel anders toen de Titanic tegen een ijsberg was opgevaren. Toen werd het hun taak om hulp in te roepen van schepen in de omgeving. Eerst deden ze dit met het verouderde noodsignaal CQD, later ook met het noodsignaal SOS. John George Phillips bleef samen met Bride om hulp vragen tot de stroom helemaal was weggevallen. Daarna was het hun taak om te proberen te overleven. Phillips is voor het laatst levend op de Titanic gezien, vlak voor de ondergang. Daarna is nooit meer iets van hem vernomen. Op 15 april 1912 overleed hij in de Atlantische Oceaan op 25-jarige leeftijd.