S. C. Johnson & Son

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Johnson Wax)
Ga naar: navigatie, zoeken

S.C. Johnson & Son is een Amerikaans familiebedrijf dat onder meer boenwas produceert.

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf werd als parketvloerbedrijf opgericht in 1886 te Racine. Oprichter was Samuel Curtis Johnson (1833-1919). Hij begon in 1882 als een verkoopagent voor de Racine Hardware Company, en in 1886 kocht hij deze firma op. Aanvankelijk waren er vier medewerkers.

Het bedrijf verkocht vele vloeren, maar de klanten wensten ook onderhoudsmiddelen. Naar verluidt experimenteerde Samuel in de badkuip met mengsels boenwas en weldra werd bij elke verkochte parketvloer ook een blikje Johnson's Prepared Paste Wax geleverd. Aangezien ook derden interesse hadden voor dit en soortgelijke producten, overtroffen de verkoopcijfers van was, houtopvulmiddelen en dergelijke al spoedig die van parketvloeren. In 1919 was Johnson's Wax dan ook een begrip in de gehele Verenigde Staten. In 1914 was ook in Groot-Brittannië een vestiging geopend, waarmee de eerste stap naar een wereldconcern was gezet. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde het bedrijf zich gaandeweg in 69 landen. Ook het productenpakket werd uitgebreid met insectendodende en insectenwerende middelen, luchtverfrissers en producten voor het onderhoud van meubelen.

In 1962 werd een vestiging in België (Groot-Bijgaarden) geopend, en in 1964 volgde een vestiging in Nederland (Mijdrecht).

In 1975 werden de cfk's uit de spuitbussen van Johnson verbannen, drie jaar voordat in de Verenigde Staten een algeheel verbod hierop tot stand kwam.

In 2002 werd DiverseyLever overgenomen en ontstond JohnsonDiversey Nederland.

Externe link[bewerken]