Ju-on

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Ju-on is een serie Japanse horrorfilms, uitgebracht vanaf 1998.

Deel 1: Katasumi and 4444444444 (Gakkô no kaidan G)[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Katasumi and 4444444444 (originele titel: Gakkô no kaidan G) was het eerste deel en werd uitgebracht in september 1998. De regisseur van deze film is Takashi Shimizu. De film duurt 71 minuten.

Verhaal[bewerken]

Wanneer twee Japanse schoolmeisjes hun konijnen willen voeden, snijdt een meisje zich per ongeluk. De ander gaat naar binnen om verband te halen. Wanneer ze terug komt ligt het meisje verminkt op de grond.
Tsuyoshi is een jongeman die op zijn fiets naar huis wil fietsen. Dan hoort hij een telefoon bellen en hij neemt op: Hij hoort een raar geluid en hangt op. Even later wordt er weer gebeld en ondanks zijn frustratie neemt hij weer op. Dan draait hij zich om en ziet hij een raar, klein, eng jongetje...

Rolverdeling[bewerken]

Deel 2: Ju-on[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Ju-on was het tweede deel in werd direct op video uitgebracht op 11 februari 2000. De regisseur van deze film is Takashi Shimizu. De film duurt 70 minuten.

Verhaal[bewerken]

Nishina Rika komt op bezoek bij een oude vrouw en ontdekt een deur, afgesloten met plakband. Uit nieuwsgierigheid gaat ze naar binnen. Een kwaadaardige geest ontsnapt en vervloekt iedereen die het huis betreedt. Alle mensen die binnenkomen sterven om vreemde omstandigheden en het is aan de politie van Tokio om dit mysterie te ontrafelen.

Rolverdeling[bewerken]

Deel 3: Ju-on 2[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Ju-on 2 was het derde deel en werd uitgebracht op 25 maart 2000. De regisseur van deze film is Takashi Shimizu. De film duurt 76 minuten.

Verhaal[bewerken]

Actrice Harase Kyoko wordt zwanger en wil stoppen met haar werk. Toch besluit ze nog voor een realityshow naar een vervloekt huis te gaan. Iedereen die dit huis ooit is binnengegaan, stierf op mysterieuze wijze. Al snel belandt haar vriend in een coma en krijgt Kyoko een miskraam. Toch leeft er nog steeds iets in haar buik...

Rolverdeling[bewerken]

Deel 4: Ju-on: The Grudge[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Ju-on: The Grudge was het vierde deel en was ook de eerste film van de serie die in de bioscoop te zien was. De film werd op 25 januari 2003 uitgebracht door Takashi Shimizu. De film duurt 92 minuten.

Verhaal[bewerken]

Een werkster wordt naar een huis met een oude vrouw en opgesloten jongetje gestuurd. Ze komt er al snel achter dat dit huis vervloekt is en dat ze zal moeten vechten voor haar leven.

Rolverdeling[bewerken]

Deel 5: Ju-on: The Grudge 2[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Ju-on: The Grudge 2 was de vijfde film van de serie en werd op 23 augustus 2003 uitgebracht door Takashi Shimizu.

Verhaal[bewerken]

Er komen nieuwe inwoners in het vervloekte huis wonen. Al gauw lijkt het alsof het huis begint te leven en ze krijgen ook verschrikkelijke visioenen. En niemand weet hoe ze van de vloek af moeten komen...

Rolverdeling[bewerken]

Deel 6 en 7: Ju-on: White Ghost en Ju-on: Black Ghost[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

Ju-on: White Ghost en Ju-on: Black Ghost vormen het zesde en zevende deel van de serie en kwamen allebei op 27 juni 2009 uit. Ryûta Miyake regisseerde 'White Ghost' en Mari Asato 'Black Ghost'. Beide delen hebben een speeltijd van ongeveer een uur per stuk.

Verhaal 'White Ghost'[bewerken]

...

Rolverdeling 'White Ghost'[bewerken]

Verhaal Black Ghost'[bewerken]

...

Rolverdeling 'Black Ghost'[bewerken]

Deel 8: Ju-on: The Beginning of the End[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

The Beginning of the End vormt het achtste deel van Ju-on en een herstart van de reeks. De film ging op 28 juni 2014 in Japan in wereldpremière.

Verhaal[bewerken]

...

Rolverdeling[bewerken]

Deel 9: Ju-on: The Final Curse[bewerken]

Achtergrond[bewerken]

The Final Curse is het negende deel in de reeks en het tweede sinds de continuïteit werd aangepast in The Beginning of the End.

Verhaal[bewerken]

...

Hollywood[bewerken]

De film werd ook hermaakt in de Verenigde Staten in 2004. De hoofdrol ging naar Sarah Michelle Gellar. Voor de film, zie The Grudge.