Julie St. Claire

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Julie St. Claire
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam 10 juni 1970
Geboortenaam Juliette Marie Capone
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Pseudoniem Julie Marie Capone
Jaren actief 1982 - 2009
Beroep actrice
filmproducente
filmregisseuse
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Julie St. Caire (Geneva (New York), 10 juni 1970), geboren als Juliette Marie Capone, is een Amerikaanse actrice, filmproducente en filmregisseuse.

St. Claire is ook actief onder de naam Julie Marie Capone.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

St. Claire is geboren in New York en verhuisde met haar familie in 1979 naar Californië. In 1982 haalde zij haar diploma op een high school, en kreeg een beurs aangeboden voor een studie op de American Academy of Dramatic Arts in New York die zij ook aannam.

St. Claire begon in 1986 met acteren in de film Sid & Nancy. Hierna heeft zij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries zoals She Cried No (1996) en Lincoln Heights (2007-2009).

St. Claire is ook actief als filmproducente en filmregisseuse en heeft in 1998 de film The Legend of Cryin' Ryan gemaakt.[1]

St. Claire is in 1995 getrouwd[2] en heeft een zoon, zij woont nu met haar familie in Los Angeles. Haar vrije tijd besteedt zij met haar familie, reizen met vrienden, snowboarden en surfen.[3][4]

Prijzen[5][bewerken | brontekst bewerken]

  • 1998 RiverRun International Film Festival[6] in de categorie Beste Regie van een Televisiefilm met de film The Legend of Cryin' Ryan – gewonnen.
  • 1987 Young Artist Awards in de categorie Beste Optreden door een Jonge Actrice in een Televisieserie met de televisieserie The Judge – genomineerd.

Filmografie[7][bewerken | brontekst bewerken]

Films[bewerken | brontekst bewerken]

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

Uitgezonderd eenmalige gastrollen.

Computerspellen[bewerken | brontekst bewerken]