Kantoor van de Toekomst

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Bolduc Office Center (Kantoor van de Toekomst)
Bolduc Office Center (2007)
Locatie
Locatie Bedrijventerrein De Herven, te 's-Hertogenbosch
Coördinaten 51° 43′ NB, 5° 20′ OL
Status en tijdlijn
Huidig gebruik Kantoor
Start bouw 16 september 1991(goedkeuring bouwvergunning)
Bouw gereed 1993
Dimensies
Hoogte tot top 58,65 meter
Verdiepingen 12
Bouwinfo
Architect De Bont cs Architecten, dhr. A.W.L. de Bont en dhr. F. Deelen
Constructeur Ingenieursbureau Snellen, Meulemans en van Schaik
Aannemer Winters Bouwbedrijf
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

Het Kantoor van de Toekomst, een project van onder anderen Chriet Titulaer, werd in 1995 gerealiseerd bij de afslag Rosmalen langs de A2, in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Het werd geïnitieerd na het succes van het Huis van de Toekomst, dat stond in het Autotron in Rosmalen.

Het gebouw[bewerken | brontekst bewerken]

Het gebouw is ontworpen door De Bont cs Architecten. Het gebouw heet voluit het Bolduc Office Center. Het heeft een hoogte van 58,65 meter en is het op een na hoogste kantoorgebouw van 's-Hertogenbosch. Alleen het Provinciehuis Noord-Brabant is hoger.

Concept[bewerken | brontekst bewerken]

Chriet Titulaer wilde met dit project laten zien dat de medewerker niet meer naar kantoor hoefde te komen om te werken. De medewerkers werkten met behulp van ADSL op het netwerk van het bedrijf. Verder kon de medewerker met een chip door een gleuf de hele werkplek automatisch af laten stellen. Het bureau en stoel werden op de juiste hoogte ingesteld en de software werd automatisch geïnstalleerd of werkte met behulp van Citrix. Verder was het hele project gebaseerd op draadloze mogelijkheden. Medewerkers hadden op deze manier geen vaste werkplek meer.

Interpolis[bewerken | brontekst bewerken]

Interpolis heeft het hoofdkantoor in Tilburg in 1996 verbouwd en heeft dit concept als eerste in Nederland in het groot uitgevoerd. Medewerkers werken met zogeheten flexplekken. Zo kan het zijn, dat de een op de eerste etage zit te werken, maar zijn naaste collega op de tweede. Medewerkers hebben dus geen vaste werkplek meer. Het contact tussen de medewerkers wordt onderhouden met de mail of telefoon.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]