Kathleen Amant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin[1]. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië uitgebracht. Wereldwijd gingen al meer dan 1 miljoen Anna-boeken over de toonbank[2].

In 2008 bracht ze een prentenboekenreeks uit voor de iets oudere peuters, 'Heksje Mimi'.

Daarnaast tekent Amant voor Uitgeverij De Eenhoorn Bijbelverhalen.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]