Kathleen Pisman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Kathleen Pisman (Gent, 15 september 1962[1]) is een Belgisch politica voor Groen.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Pisman volgde een opleiding tot kleuteronderwijzeres en behaalde ook een diploma in maatschappelijk werk. Daarnaast werd ze Master in Arts of European Education, behaalde ze een postgraduaat Nederlandse didactiek voor anderstaligen en volgde ze een opleiding als erkend bemiddelaar.

Beroepshalve doorliep Pisman een loopbaan in het basisonderwijs, achtereenvolgens als lerares, nascholer, pedagogisch begeleider en onderwijsinspecteur. Ook woonde ze met haar gezin drie jaar in Noorwegen.[2]

Op politiek gebied engageerde Pisman zich voor de partij Groen. Voor deze partij is ze sinds januari 2001 gemeenteraadslid in Evergem, waar ze tevens fractievoorzitter voor Groen werd.

Ze stelde zich eveneens kandidaat bij verschillende parlementsverkiezingen. Bij de federale verkiezingen van mei 2019 stond ze als eerste opvolger op de Kamerlijst van Groen voor de kieskring Oost-Vlaanderen. In mei 2022 legde Pisman effectief de eed af als lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers, nadat haar partijgenote Evita Willaert ontslag had genomen om schepen van Gent te worden.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Kathleen Pisman, website Groen.