Keith Allen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Keith Allen
Keith Allen
Algemene informatie
Volledige naam Keith Philip George Allen
Geboren 2 juni 1953
Swansea
Land Vlag van Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
Werk
Jaren actief 1979-
Beroep Acteur
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) Allmusic-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Keith Philip George Allen (Swansea, 2 juni 1953) is een Brits komiek, acteur en presentator. Hij is de vader van zangeres Lily Allen.

Acteerwerk[bewerken | brontekst bewerken]

Allen speelde in verscheidene, meestal komische, films en tv-series vanaf begin jaren 80. Hij verscheen onder meer in Twin Town (film geregisseerd door zijn broer Kevin Allen), I Love Keith Allen (tv-serie op satellietzender BSB), Shallow Grave (thriller van Danny Boyle uit 1994) en Trainspotting (opnieuw van Danny Boyle, uit 1996).

In 2000 speelde hij in twee toneelstukken van Pinter.

Vanaf 2001 speelde hij in talloze Britse series, zoals Murder in Mind, Black Books, Bodies en Robin Hood.

Muziek[bewerken | brontekst bewerken]

Allen maakte deel uit van de gelegenheidsgroep Fat Les, met daarin ook Damien Hirst en Blur-bassist Alex James. Hij werkte ook samen met New Order, en schreef onder meer mee aan hun enige Britse nummer 1-hit, "World In Motion". Hij trad ook af en toe live met hen op.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

Allen zou naar eigen zeggen zes kinderen hebben bij vier verschillende vrouwen. Hij was tweemaal getrouwd (met Nira Park en Alison Owen) en had onder meer relaties met Julia Sawalha en Tamzin Malleson. Met deze laatste heeft hij een dochter, Teddie, geboren in 2006. Zangeres Lily Allen en acteur Alfie Allen zijn kinderen uit het huwelijk met Alison Owen. Hij is een fanatieke supporter van de Londense voetbalclub Fulham FC en was betrokken bij verschillende voetbalgerelateerde themasongs.