Keith Johnstone

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Keith Johnstone
Keith Johnstone
Algemene informatie
Volledige naam Donald Keith Johnstone
Geboren 21-2-1933
Land Vlag van het Verenigd Koninkrijk Verenigd Koninkrijk
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Keith Johnstone (1933) is een Britse acteur, toneelregisseur en theaterdocent en een van de grondleggers van het hedendaagse improvisatietheater in het algemeen en de theatersport (gelicenseerd onder de naam TheatreSports) in het bijzonder. Naast theatersport heeft Johnstone ook nog de improvisatieformats Gorillatheater (waarbij acteurs elkaar regisseren), Micetro (waarbij onder leiding van een regisseur een afvalrace wordt gespeeld) bedacht en Life Game waarbij een regisseur een gast een interview over diens leven afneemt, en hier onderdelen door acteurs uit laat spelen. De gast kan bijsturen met de een bel of toeter als de acteurs het waarheidsgetrouw respectievelijk verkeerd weergeven.

Hij is geboren in Brixhameen klein visserdorpje in de Engelse graafschap Devon (Engeland), maar verhuisde naar Calgary in Canada, waar hij hoogleraar werd.[1]

Toen hij met acteurs met plankenkoorts werkte, ontwikkelde hij oefeningen die gebaseerd waren op spontaneïteit, positiviteit, spelplezier, samenwerking en hulpvaardigheid.

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]