Kerk van de Nazarener

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Kerk van de Nazarener is een internationaal christelijk kerkgenootschap, voortgekomen uit het methodisme, maar vooral bekend als heiligingskerk. De Kerk van de Nazarener is officieel opgericht op 8 oktober 1908 te Pilot Point (Texas), Verenigde Staten. Sinds 1919 heeft de Kerk van de Nazarener haar hoofdgebouwen in Kansas City, USA. In 1967 startte de Kerk van de Nazarener in Nederland. Haar eerste kerk in Nederland was te Haarlem. In 2010 had de Kerk van de Nazarener 2.059.261 leden in 26.353 kerken in 159 verschillende landen.

Wesley[bewerken | brontekst bewerken]

De Wesleyaanse geloofstraditie, als een evangelische variant binnen het protestantisme, is een blijde, optimistische in de ervaring van de christelijke navolging verkregen leer. De nadruk viel bij John Wesley (1703-1791) op de oorzaak van de zonden. Hij leerde dat God in zijn omzien naar een verloren mensheid, de grondoorzaak wil wegnemen door het geloof in Jezus Christus en, in plaats van de ingewortelde zelfzucht, zuivere liefde in het hart wil uitstorten door de Heilige Geest.

De leer van de Kerk van de Nazarener is dat de gemeenteleden geloven dat het evangelie aan iedereen verteld moet worden, en dat de gelovigen de Heilige Geest mogen krijgen. Hoewel het kerkgenootschap een specifieke roeping hiertoe voelt, voelt het zich ook één met alle andere christenen die de naam van dezelfde God aanroepen.

Plaatsen met een vestiging van de Kerk van de Nazarener in Nederland[bewerken | brontekst bewerken]

Vanuit de Kerk van de Nazarener Rotterdam worden Bijbelstudies gegeven in Antwerpen, België.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]