Kevin Kuske

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kevin Kuske (2018).

Kevin Kuske (Potsdam, 4 januari 1979) is een Duitse bobsleeër. Hij fungeert als remmer in zowel de tweemansbob als de viermansbob.

Kuske begon met bobsleeën in 1999 en maakte vanaf dat moment deel uit van het team dat gestuurd werd door piloot André Lange. Hij is een beroepssoldaat en combineert zijn sportcarrière met zijn werk in het leger. In 1999 werd hij samen met Lange en twee andere bobbers wereldkampioen junioren in de viermansbob.

De overstap naar de senioren liep soepel en in 2000 werden ze meteen wereldkampioen in de viermansbob. In datzelfde jaar werden ze Europees kampioen in de tweemansbob. In 2001 wisten ze in de viermansbob het wereldbekerklassement op hun naam te schrijven.

Op de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City waren ze inmiddels doorgedrongen tot de wereldtop. Het goud in de viermansbob was dan ook voor hen en hun teamgenoten Carsten Embach en Enrico Kühn. Enkele weken voor de spelen hadden dezelfde heren de Europese titel in de wacht gesleept.

De olympische titel was een opstap voor de hegemonie die inmiddels was aangebroken. In 2003 werd niet alleen de wereldbeker gewonnen, maar werden ze ook wereldkampioen in beide bobs. Ook in 2004 wonnen ze de wereldbeker en werden ze zowel Europees- als wereldkampioen in de viermansbob.

2005 was een minder succesvol jaar voor "Team Lange", maar tijdens de Olympische Winterspelen 2006 in Turijn werd het allemaal nog mooier. Samen namen ze plaats in de tweemansbob en wisten ze ook in deze discipline olympisch kampioen te worden. Enkele dagen later wisten ze aangevuld met René Hoppe en Martin Putze hun olympische titel in de viermansbob te prolongeren.

Logo van de Olympische Spelen Goud Zilver Brons Logo van de Olympische Spelen
4 2 0
Zie de categorie Kevin Kuske van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.