Kim Cameron

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kim Cameron

Kim Cameron is sedert 1999 werkzaam bij Microsoft als architect op het gebied van identificatie en wordt algemeen als een goeroe op dat vakgebied beschouwd. Voor 1999 was hij werkzaam bij zijn eigen bedrijf Zoomit, dat door Microsoft werd overgenomen.

Hij is in 1948 geboren in Canada en heeft gestudeerd aan het King's College van Dalhousie University (afgestudeerd op zijn 19e jaar met een bachelor graad in natuur- en wiskunde) en aan l’Université de Montreal, waar hij promoveerde op computersimulatie in sociale wetenschappen. In het midden van de jaren 70 was hij gitarist in zijn band Limbo Springs. Na het toeren werd hij hoofd van de computerafdeling van de George Brown University. Daar ontwikkelde hij denkbeelden voor directoryservices om tekortkomingen in e-mail systemen te verhelpen.

Kim Cameron is verantwoordelijk voor een groot aantal initiatieven. De belangrijkste op dit moment zijn het Identity Metasystem en Windows CardSpace (voorheen bekend onder de projectnaam InfoCard). Ook was hij bij Zoomit al verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het concept metadirectory en mede betrokken bij de ontwikkeling van het product dat nu Microsoft Identity Integration Server heet en dat het Identity Management proces faciliteert.

Het Identity Metasysteem is een conceptueel denkkader dat werd ontwikkeld vanuit de 7 Laws of Identity zoals die op zijn eigen weblog werden ontwikkeld. Het metasysteem wordt als een open standaard opgezet om identificatie en authenticatie onafhankelijk van platform en omgeving te kunnen toepassen.

Zie ook[bewerken]