Kirby Company

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Legend II van Kirby uit 1990

Kirby Company is een Amerikaans bedrijf dat in 1914 is opgericht en stofzuigers produceert. De verkoop van nieuwe apparaten wordt sinds de jaren 20 van de 20e eeuw echter alleen via demonstraties thuis gedaan en de stofzuigers zijn niet in de detailhandel verkrijgbaar.

Stofzuiger[bewerken]

De stofzuiger van Kirby wordt geleverd met een grote hoeveelheid accessoires en staat bekend als een technisch goed apparaat. Het prijsniveau van dit product ligt ook zeer hoog, vergeleken met het aanbod stofzuigers van andere merken dat in de reguliere detailhandel verkrijgbaar is.

Demonstratie[bewerken]

Veel demonstraties worden georganiseerd door middel van een prijsvraag. De verkoper gaat eerst van deur tot deur om een paar ogenschijnlijk triviale vragen te stellen ("Hoe oud bent u?", "Doet u zelf het huishouden?", "Hoe belangrijk is een schoon huis voor u?"). Van de 250 uitslagen worden er 25 uitgeloot voor een demonstratie waarbij er thuis iets naar keuze wordt schoongemaakt. De demonstratie zelf bestaat uit een vergelijking tussen de gebruikte stofzuiger thuis en het apparaat van Kirby. Hiertoe wordt het apparaat met een filter uitgerust waarop het opgezogen vuil goed te zien is. Dan worden een paar onderdelen van het huis gezogen, zoals een kastje, een stukje vloerbedekking en een harde vloer. Hierbij weet de Kirby aantoonbaar meer stof op te zuigen dan een gewone stofzuiger. Om de consument verder te overtuigen, wordt aan het eind de zogenaamde matrassentest gedaan: met een speciaal mondstuk dat tot 35 cm diep kan zuigen, wordt het bed gezogen dat vol met huisstofmijt en huidschilfers zit. Ook rond het bed wordt gezogen. Aan het eind van de demonstratie is door de colporteur duidelijk gemaakt dat de Kirby beter presteert dan een gewone stofzuiger.

Twijfelachtig[bewerken]

Door de hoge prijs van enkele duizenden euro's en de bijgeleverde financiering, samen met het door veel consumenten ervaren opdringerige gedrag van veel colporteurs, oogst de wijze van verkoop van de Kirbystofzuiger veel kritiek. Daarnaast zijn de vele verkopers door de structuur van het bedrijf concurrenten van elkaar, en zijn ze voor een deel afhankelijk van de verkoop van accessoires. Veelgehoorde kritiekpunten zijn dat er geen duidelijke (Nederlandse) verkooporganisatie is, dat er geen folders zijn waarin de garantie wordt uitgelegd en dat degene die aan de deur komt geen visitekaartjes bij zich draagt en slechts via een mobiel telefoonnummer bereikbaar is, waardoor, indien deze persoon niet meer voor Kirby werkt, men moeilijk bijvoorbeeld een nieuwe zak voor de stofzuiger kan krijgen. De vele verhalen op internet laten zien dat deze praktijken met dezelfde problemen ook in de thuismarkt Amerika voorkomen.