Maison van den Boer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Maison van den Boer
Maison van den Boer, Veghel.JPG
Eigendom Koninklijke Van den Boer Groep
Rechtsvorm Besloten vennootschap
Oprichting 1906
Oprichter(s) Gijsbertus van den Boer
Land Vlag van Nederland Nederland
Hoofdkantoor Vlag Noord-Brabant Veghel
Werknemers 650 (2014)[1]
Sector Partycatering
Contractcatering
Omzet Gestegen € 84,50 miljoen (2008)[2]
Website Maison van den Boer
Koninklijke Van den Boer Groep
Portaal  Portaalicoon   Economie

Maison van den Boer is een cateraar actief in Nederland, Duitsland en België, en is de grootste partycateraar van Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veghel, Noord-Brabant.

Bedrijfsprofiel[bewerken]

Maison van den Boer werd als bedrijf opgericht in 1906 door Gijsbertus van den Boer en begon als banketwinkel in Veghel (Noord-Brabant). Begin jaren twintig begon Noud van den Boer, de zoon van de oprichter met het bezorgen van diners voor priester-, communie- en huwelijksfeesten. Aan het einde van de jaren 1950 werd gestart met de catering van bedrijfsevenementen.
Maison van den Boer is een onderdeel van de Koninklijke Van den Boer Groep BV sinds 2006. De algemeen directeur is Noud van den Boer, de vierde generatie en achterkleinzoon van de oprichter. Naast de activiteiten op het gebied van partycatering legt de 'Van den Boer Groep' zich (via dochterondernemingen of deelnemingen) toe op evenementenorganisatie en schoolcatering.

Gebeurtenissen[bewerken]

In 1993 is een groot deel van het bedrijf afgebrand. Op het bedrijventerrein De Amert in Veghel verrees een nieuw bedrijfspand. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum in 2006 werd door koningin Beatrix het predicaat Koninklijk verleend. In 2006 heeft de Van den Boer Groep haar grootste concurrent, Martinair Partyservice (thans Oseven), overgenomen waardoor ze ongeveer een kwart van de Nederlandse partycatering markt in handen heeft.

Externe link[bewerken]