Maison van den Boer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Maison van den Boer is voornamelijk een partycateraar en actief in Nederland, Duitsland en België. Het hoofdkantoor staat in Veghel (Noord-Brabant).

Bedrijfsprofiel[bewerken]

Maison van den Boer werd als bedrijf opgericht in 1906 door Gijsbertus van den Boer en begon als banketwinkel in Veghel (Noord-Brabant). Begin jaren twintig begon Noud van den Boer, de zoon van de oprichter met het bezorgen van diners voor priester-, communie- en huwelijksfeesten. Aan het einde van de jaren 1950 werd gestart met de catering van bedrijfsevenementen.
Maison van den Boer is een onderdeel van de Koninklijke Van den Boer Groep BV sinds 2006. De algemeen directeur is Noud van den Boer, de 4e generatie en achterkleinzoon (?) van de oprichter. Naast de activiteiten op het gebied van partycatering legt de 'Van den Boer Groep' zich (via dochterondernemingen of deelnemingen) toe op evenementenorganisatie en schoolcatering.

Gebeurtenissen[bewerken]

In 1993 is een groot deel van het bedrijf afgebrand. Op het bedrijventerrein De Amert in Veghel verrees een nieuw bedrijfspand.
Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum in 2006 werd door koningin Beatrix het predicaat Koninklijk verleend. Sinds 2e kwartaal 2006 is het dus: Koninklijke Van den Boer Groep BV.
In 2006 heeft de Van den Boer Groep haar grootste concurrent, Martinair Partyservice (thans Oseven), overgenomen waardoor ze ongeveer een kwart van de Nederlandse partycatering markt in handen heeft.

Bedrijfsstrategie en gegevens[bewerken]

Het doel is om binnen tien jaar één van de drie grootste spelers in Europa te worden [1].
De omzet van Maison van den Boer was in 2005 € 50 miljoen en er werkten 550 medewerkers (360 FTE). Hier komt sinds 2006 de omzet van Martinair Partyservice (€30 miljoen, 170 FTE) bij[2]. In 2012 lag de omzet tussen de 57 en 60 miljoen euro met een netto marge van 4 tot 5 procent behaald door ruim 300 medewerkers [3].

Verwante onderwerpen[bewerken]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Stam, Iris. "Genieten van gastvrijheid: Topcateraar Maison van den Boer, vanlanschot.com/.../genietenvangastvrijheid (via archive.org), bezocht op 12 augustus 2007
  2. Anoniem, "100 jaar Maison van den Boer, De Cijfers", missethoreca.nl
  3. Rik Leonards, "Weer winst Van den Boer Groep na herstructurering", Misset Horeca, 13 jul 2012 [1]