Koos Janssen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Koos Janssen
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Jacobus Josephus Laurentius Maria Janssen
Geboren 12 oktober 1955
Partij CDA
Titulatuur drs.
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Jacobus Josephus Laurentius Maria (Koos) Janssen (Monster, 12 oktober 1955) is een Nederlands burgemeester van het CDA.

Janssen is sinds 2006 burgemeester van Zeist en vervult daarnaast enkele nevenfuncties, waaronder: voorzitter Stichting Open Monumentendag, lid Presidium en Regionaal College Politie Regio Utrecht, lid bestuur Veiligheidsregio Utrecht, voorzitter bestuur VNG, afdeling Utrecht en voorzitter Platform Middelgrote Gemeenten

Loopbaan[bewerken]

Koos Janssen is in 1981 afgestudeerd aan de economische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voordat hij aan een loopbaan als burgemeester begon vervulde hij achtereenvolgens functies bij het ministerie van Economische Zaken en De Nederlandsche Bank en was hij wethouder in Woerden (1986 - 1993).

Na een periode van ruim zeven jaar burgemeester van Bunnik (1993-2000) te zijn geweest, werd Janssen op 16 maart 2000 benoemd tot burgemeester van Soest.

In december 2005 is hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Zeist. Hij is tijdens een bijzondere raadsvergadering op 16 januari 2006 geïnstalleerd. Hij is voor een tweede termijn benoemd vanaf 16 januari 2012.

Amarantis[bewerken]

Janssen was tot 10 februari 2012 voorzitter van de Raad van Toezicht van de in ernstige problemen gekomen Amarantis-onderwijsgroep. In een uitzending van Zembla kwam naar voren dat hij als voorzitter van de Raad van Toezicht ernstig tekort zou hebben geschoten in de toezichthoudende taak en diverse signalen van mismanagement jarenlang zou hebben genegeerd.[1] Een onafhankelijke commissie, ingesteld door minister Van Bijsterveldt-Vliegenthart (OCW) doet onderzoek[2] naar de oorzaken van de financiële problematiek van Amarantis. Het rapport van deze commissie wordt verwacht omstreeks oktober 2012.


Voorganger:
H. Rebel
Burgemeester van Bunnik
1993-2000
Opvolger:
M. Burgman
Voorganger:
J. de Widt
Burgemeester van Soest
2000-2006
Opvolger:
P.J.J.M. Mangelmans
Voorganger:
R.G. Boekhoven
Burgemeester van Zeist
2006-heden
Opvolger:
-