Koreaanse golf

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Koreaanse golf of Koreaanse koorts (Engels: Korean wave) refereert aan een significante toename in populariteit van Zuid-Koreaanse cultuur in andere landen sinds het einde van de 20ste eeuw. Het staat ook wel bekend als 'Hallyu' (한류), van de Koreaanse uitspraak. De term werd voor het eerst gebruikt in China in 1999 waar journalisten van een krant in Beijing zich verbaasden over de snel groeiende populariteit van Zuid-Koreaanse sterren en Zuid-Koreaanse producten.

Oorsprong[bewerken]

De Koreaanse golf begon met de de export van soapseries als Autumn Fairy Tale, Winter Sonata, Dae Jang Geum (Jewel in the Palace) en Princess Hours naar landen in Oost- en Zuidoost-Azië. Dit groeiende succes werd snel geëvenaard door andere Koreaanse culturele producten zoals films, popmuziek (K-pop), voedsel en ook de taal.

Momenteel wordt de verspreiding van de Koreaanse golf naar andere delen van de wereld het meest zichtbaar gezien onder tieners en jonge volwassenen in het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, Latijns-Amerika, West-Azië, Noord-Afrika, Zuid-Afrika, Oost-Europa [6] [7] [8] en allochtone enclaves van de westerse wereld.


Aan het begin van de 21e eeuw, Zuid-Korea ist in opkomst als een belangrijke exporteur van de populaire cultuur, rivaliserende vele westerse landen zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De Economist heeft Koreaanse pop cultuur als "belangrijkste trendsetter van Azië" genoemd . De groeiende acceptatie en populariteit van de Zuid-Koreaanse pop cultuur als een geldige vorm van entertainment in vele delen van de wereld heeft de regering van Zuid-Korea gevraagd om de Koreaanse golf gebruiken als een instrument voor soft power evenals de vermaak vergemakkelijken en de creatieve sector om de export te verhogen tot ontluikende economie van het land te verhogen alsook de vervulling van de volken ambitieuze doel om 's werelds toonaangevende popcultuur exporteur, een niche die de Verenigde Staten heeft in het nauw gedreven voor bijna een eeuw. De Zuid-Koreaanse regering heeft ook een toezegging van oormerken van 1% van de nationale begroting in de richting van de uitgaven in de vorm van subsidies en goedkope leningen door het bevorderen van de culturele industrieën door middel van de lancering van de creatieve bureaus te bevorderen en uit te breiden K-pop export naar creatieve en economische groei te stimuleren, en het opzetten van meer culturele afdelingen van universiteiten om een ​​talentvolle arbeidskrachten nodig zijn om de ontluikende entertainment en creatieve sector te ondersteunen koesteren.


Zoals Koreaanse popcultuur wordt een steeds meer geglobaliseerde fenomeen, heeft zijn stijgende populariteit in vele delen van de wereld gevraagd Zuid-Korea om de culturele en entertainment sector te gebruiken om toegang te krijgen, tik en breken in buitenlandse entertainment markten zijn bloeiende creatieve en entertainment sector verder te verbeteren als Naast het gebruik van de ontluikende pop culturele export naar verdere versterking van de Zuid-Koreaanse economie. Een groot deel van het succes van de Koreaanse Wave dankt een deel aan het aanboren van sociaal netwerken diensten en de video-delen platform YouTube. YouTube maakt het hefboomeffect van het vermogen van de Koreaanse vermaak industrie om een ​​omvangrijke buitenlandse publiek veilig te stellen, waar het een merkbare stijging van de wereldwijde verspreiding van de vermaak producten op de video stromen plaats zijn vergemakkelijkt. Met de Koreaanse creatieve en vermaak sector te tikken in sociaal netwerken om de promotie, distributie, het verbruik van de verschillende vormen van de Koreaanse vermaak, vele vormen van de Koreaanse vermaak, vooral K-pop in het bijzonder, hebben ervaren stijgende wereldwijde populariteit sinds het midden te vergemakkelijken buiten Azië 2000s.

Uiteindelijk ist de Zuid-Koreaanse regering hoopt dat de aanvaarding van de Zuid-Koreaanse cultuur in het buitenland zou worden beantwoord door een omarming van vreemde culturen onder de Zuid-Koreanen, waardoor het realiseren van de idealen van een bidirectionele stroom van cultuur, goederen en ideeën om de volgende te bereiken doelen: