Kraken (SeaWorld Orlando)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Kraken
Logo op het bord aan de ingang van de attractie
Algemene informatie
Locatie SeaWorld Orlando
Type Vloerloze achtbaan
Bouwer(s) Bolliger & Mabillard
Status Geopend
Opening 1 juni 2000
Thema Kraken
Eigenschappen
Topsnelheid 105 km/h
Baanlengte 1273 m
Baanhoogte 45,4 m
Maximale g-kracht 3,9
Inversies 7
Ritduur 2:02 minuten
Treinen 3
Capaciteit 1500 personen per uur
Website
Kraken op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Kraken is een vloerloze achtbaan in Amerikaanse attractiepark SeaWorld Orlando. Kraken is ontworpen door de Duitser Werner Stengel en gebouwd door de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard.

Thematisering[bewerken | brontekst bewerken]

Kraken is, zoals de naam doet vermoeden, gedecoreerd naar het mythologisch zeemonster, hoewel het uiterlijk van de Kraken in SeaWorld wel wat afwijkt van de meeste visies. De baan is geschilderd in een lichtblauwe kleur en de ondersteuningen in beige.

Er zijn drie achtbaantreinen van telkens acht wagons, voor een totaal van 32 personen, aangezien er vier personen op één rij kunnen zitten.

Verloop[bewerken | brontekst bewerken]

Na het station volgt een kleine bocht naar rechts om de kettingoptakeling van 45 meter op te gaan. Eenmaal boven volgt een flauwe bocht naar rechts, vooraleer men de eerste afdaling van 44 meter maakt, om deze uit te komen met een snelheid van ongeveer 105 km/h. Hierna volgt een grote looping, met een hoogte van 36 meter, gevolgd door een dive-loop van 31 meter, waardoor het treintje in de tegenovergestelde richting uitkomt. Hier volgt een zero-g-roll, om over te gaan in een cobra loop. Na een bocht van 180°, belandt men in de remmen. Als het treintje de remmen verlaat, duikt het steil naar beneden om over te gaan in een kleinere looping. Na een zachte heuvel, belandt men in een ondergrondse tunnel waarin men een U-vormige bocht maakt, om naar een kurkentrekker te gaan. Hierna belandt men definitief in de bochten, en keert het treintje terug naar het station.

Afbeeldingen[bewerken | brontekst bewerken]

Overzicht van de volledige achtbaan
Overzicht van de volledige achtbaan