SeaWorld Orlando

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
SeaWorld Orlando
Een trainer doet een surf met een orka
Een trainer doet een surf met een orka
Slagzin As real as it gets
Locatie Orlando, Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Eigenaar Busch Entertainment Corporation
Opening 1973
Seizoen Hele jaar
Oppervlakte 0,81 km2
Bezoekers 5,9 miljoen (2008)
Attracties
Totaal 10
Achtbanen 4
Darkrides 1
SeaWorld Officiële website
SeaWorld Orlando op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken
De attractie Journey to Atlantis

SeaWorld Orlando is een attractiepark in Orlando te Florida. SeaWorld is naar bezoekersaantal het 7e pretpark van de Verenigde Staten en het 12e park in de wereld. In 2008 bezochten 5,9 miljoen mensen het park.

Amusement[bewerken]

SeaWorld Orlando is opgedeeld in 2 delen: een dierendeel en een attractiedeel. Beide delen vormen één park.

Het park bevat enkele grote attracties zoals Kraken, Manta en Journey to Atlantis. Ook is er een grote uitzichttoren, een kleinere kinderachtbaan en een groot aantal aquaria te vinden.

Attracties[bewerken]

Voorbeelden van attracties in SeaWorld.

Naam Openingsjaar Attractietype Bouwer
Mako 2016 Hypercoaster Bolliger & Mabillard
Journey to Atlantis 1998 Waterachtbaan MACK Rides
Kraken 2000 Vloerloze achtbaan Bolliger & Mabillard
Manta 2009 Vliegende achtbaan Bolliger & Mabillard
Shamu Express 2006 Stalen achtbaan Zierer
Antarctica: Empire of the Penguin 2013 Trackless darkride

Dierenpark[bewerken]

Het SeaWorld Orlando-dierenpark bestaat uit shows en verblijven, tevens zijn er ook extra programma's voor meer interactie met de dieren.

Shows[bewerken]

One Ocean[bewerken]

Deze show wordt alleen opgevoerd met orka's. De show probeert mensen ervan bewust te maken dat we allemaal een deel zijn van één wereld met één oceaan.

The Shamu Story[bewerken]

Deze show wordt alleen tijdens het hoogseizoen opgevoerd. In deze show geven trainers uitleg over het werken met orka's en hoe de gedragingen worden geleerd met bijbehorende demonstraties.

Shamu Rocks[bewerken]

Shamu Rocks vindt alleen 's avonds plaats en wordt opgevoerd met orka's. In deze show voeren orka's gedragingen uit terwijl er rockmuziek wordt afgespeeld. Alleen in de zomer wordt aan het einde van deze show het finalelied van de show Blue Horizons afgespeeld en is er vuurwerk te zien.

Blue Horizons[bewerken]

In deze show zitten tuimelaardolfijnen, Indische grienden en tropische vogels, die samen met acrobaten de show opvoeren. De show gaat over een meisje Marina, die de geheimen van de zee ontdekt en in deze wereld wordt meegenomen.

Sea Lions HIGH[bewerken]

In deze komedieshow worden er scènes uit andere shows geïmiteerd door zeeleeuwen, otters en hun trainers.

Dieren[bewerken]

Incidenten[bewerken]

  • Op 5 juli 1999 werd het naakte, dode lichaam van Daniel Dukes gevonden op de rug van de orka Tilikum. Waarschijnlijk was de man na sluitingstijd in het park gebleven en is gaan zwemmen met Tilikum. Pas de volgende ochtend werd zijn lichaam gevonden: hij had meerdere botbreuken en verwondingen, maar de precieze rol van Tilikum is niet bekend. SeaWorld geeft aan dat Daniel door verdrinking of onderkoeling is gestorven. Dit is de 2e keer dat Tilikum in gevangenschap betrokken is bij een menselijk overlijden.
  • Op 1 april 2005 ramde de orka Taku een van zijn trainers tijdens de show.
  • In januari 2008 doet de orka Takara een breakdance op het platform, hierbij raakt haar staart het gezicht van een trainster en de trainster valt van de slide out.
  • Op 24 februari 2010 kwam orkatrainster Dawn Brancheau om het leven tijdens een sessie met Tilikum. Tilikum greep de arm van Dawn en sleurde haar mee door het water en verwondde haar. Dit was de derde keer dat Tilikum in gevangenschap betrokken was bij een menselijk overlijden. Na dit incident is er een documentaire gemaakt over de incidenten met Tilikum, genaamd Blackfish.

Deze lijst is niet compleet omdat niet alle incidenten openbaar worden gemaakt.

Externe link[bewerken]