LTO Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf LTO Noord)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland is een Nederlandse ondernemers- en werkgeversorganisatie voor akkerbouwers en tuinbouwers.

LTO Nederland heeft 20.650[1] leden en is een samenwerkingsverband van LLTB, LTO Noord en ZLTO, opgericht in 1995.[2][3] Uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat 53% van de Nederlandse boeren en tuinders, goed voor 63% van de agrarische productie, lid zijn van de organisatie.[4] Met de drie regionale organisaties wordt nauw samengewerkt voor belangenbehartiging van ondernemers in de land- en tuinbouw op actuele thema's, zowel op lokaal, regionaal, landelijk als internationaal niveau.

Het Europese en internationale landbouwbeleid zet de toon voor het Nederlandse overheidsbeleid. Daarom is LTO Nederland niet alleen actief in Nederland, maar ook in Brussel en in WTO-verband.

Voorzitter[bewerken | brontekst bewerken]

Albert Jan Maat was van 2007 tot oktober 2016 voorzitter van LTO Nederland.[5] Per 1 januari 2017 werd hij opgevolgd door Marc Calon.[6] Op 1 januari 2021 werd Sjaak van der Tak voorzitter van LTO Nederland.[7]

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]