Lammert van Raan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Lammert van Raan
Lammert van Raan 2017.jpg
Algemene informatie
Geboren 3 februari 1962
Geboorteplaats Harlingen
Functie Tweede Kamerlid
Sinds 2017
Partij Partij voor de Dieren
Titulatuur Drs.
Politieke functies
2017-heden Lid van de Tweede Kamer
Parlement & Politiek - biografie
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Nederland

Lammert van Raan (Harlingen, 3 februari 1962) is een Nederlands politicus namens de Partij voor de Dieren (PvdD).

Van Raan is afkomstig uit een VVD-gezin en lid geworden van de PvdD. Zijn vrouw Lieke Keller was een van de oprichters. Op 23 maart 2017 werd Van Raan beëdigd als lid van de Tweede Kamer.


Biografie "Naar een andere economie"

Ik heb lang bij een groot telecombedrijf gewerkt, waarin ik verschillende functies heb gehad op het snijvlak van marketing en internettechniek. Vanaf 2010 viel een reorganisatie daar samen met mijn ambitie om meer in de politiek te doen.

Geld verdienen kan niet op de eerste plaats komen Dat was in eerste instantie in het waterschap Amstel, Gooi & Vecht en als duoraadslid in Amsterdam. Later werd ik Statenlid in de Provincie Noord-Holland. In 2013 heb ik daarnaast de opleiding gedaan tot docent economie en docent management & organisatie. Tijdens mijn studie viel het mij op dat er nog steeds dezelfde economieboekjes worden gebruikt als 20, 30 jaar daarvoor. Dat was inmiddels totaal achterhaald. De economie moet nu anders worden vormgegeven en gestuurd. Daar heeft de Partij voor de Dieren heel goede ideeën over. Speerpunten de komende tijd zijn wat mij betreft het zo ver mogelijk terugsnoeien van de bio-industrie, de vergroening van het belastingstelsel en de transitie naar duurzame energie. Plus alternatieve scenario’s voor economische groei.

We doen het duurzaam of we doen het niet Ik kom uit een ondernemersgezin. Uit Harlingen. Van huis uit werd de VVD met de paplepel ingegoten. Rond 1996 begon ik te twijfelen. Voor de meeste VVD'ers geldt dat ‘er eerst geld verdiend moet worden en er daarna pas ruimte komt voor zaken als cultuur en natuur’. Met die instelling zijn we in nu in grote problemen gekomen en tegen de grens aangelopen van wat de planeet dragen kan. ‘We doen het duurzaam, of we doen het niet’ zou het uitgangspunt moeten zijn.

Externe link[bewerken]