Laura Bas

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Laura Bas (Oranjestad, 1996) is sinds oktober 2021 de Jongerenambassadeur voor Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten, Gendergelijkheid en Keuzevrijheid bij het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.[1][2] Namens Nederland verzorgde Bas het officiële statement voor de 55ste editie van de Commission on Population and Development bij de Verenigde Naties.

Bas studeerde rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en behaalde haar mastergraad in Culture, Organization en Management aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

In 2021 startte zij haar eigen project voor meer gendergelijkheid op de arbeidsmarkt, waarbij ze onder andere samenwerkte met Europarlementariërs Agnes Jongerius en Vera Tax. Ook was ze een van de gezichten van docuserie Dit is Mijn Mokum waarin jonge Amsterdammers de kijker meenemen in het centrum van Amsterdam.

Zij werd in 2021 derde bij Miss World Nederland. Bij deze verkiezing maakte ze zich hard voor het verkleinen van de loonkloof tussen mannen en vrouwen.[3]

In februari 2022 ontving Bas de Nouri Talent Award en werd ze uitgeroepen tot Changemaker van Amsterdam West voor haar maatschappelijke inzet.[4]