Leiden Atletiek

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Leiden Atletiek
Plaats Vlag Leiden Leiden
Leden 1079 (30-09-2017)[1]
Baan Kunststof, 8-baans
Clubtenue
Clubtenue

Clubtenue

Portaal  Portaalicoon   Atletiek

Leiden Atletiek is een atletiekvereniging in de Nederlandse stad Leiden. De club is aangesloten bij de Atletiekunie[2] en is in 1996 ontstaan uit een fusie van AV de Bataven en de Atletiek Vriendenkring (AV) Holland. Zowel het vrouwen- als het herenteam komen uit in de Nederlandse eredivisie.

Accommodatie[bewerken | brontekst bewerken]

De trainingen van Leiden Atletiek vinden vrijwel allemaal plaats op de Atletiekbaan in sportpark de Leidse Hout. De baan is eigendom van de gemeente en wordt gehuurd door de atletiekvereniging. Doordeweeks maken ook bijvoorbeeld scholen gebruik van de accommodatie.

Sportaanbod[bewerken | brontekst bewerken]

Leiden Atletiek heeft een breed sportaanbod. Bij de trainingen voor jeugdatleten (4 jaar en ouder) komen alle onderdelen aan bod. Op latere leeftijd kunnen atleten zelf kiezen welke onderdelen zij beoefenen. Daarnaast biedt Leiden Atletiek op alle niveaus training aan in technische nummers, loopnummers en lange afstanden. Er zijn binnen Leiden Atletiek twee groepen voor aangepast sporten, de racerunners en de Atletiek Plusgroep voor o.a. atleten met een autismespectrumstoornis.

Gouden Spike[bewerken | brontekst bewerken]

Een jaarlijks terugkerend evenement is de door Leiden Atletiek georganiseerde Gouden Spike. Deze avondwedstrijd trekt atleten uit binnen- en buitenland en is onderdeel van het nationaal baancircuit.