Leuk Is Anders

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Leuk Is Anders
Diskjockey Dolf Jansen
Type programma humor, praatprogramma, verzoekprogramma, spelprogramma
Uitzendingen
Tijdstip vrijdag
12.00-14.00 uur
Omroep VARA
Radiostation 3FM
Periode 1999 - 2008
Portaal  Portaalicoon   Media

Leuk Is Anders was een Nederlands radioprogramma van de VARA op 3FM, dat elke vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur werd uitgezonden. Het was een actueel "ongeinprogramma", dat werd gepresenteerd door Dolf Jansen en begeleid en voorbereid door Peter Cornelissen.

Het programma bevatte veel los-vaste rubrieken, waaronder "Het leven is al duur genoeg", "Drie hoog het raam uit", "Tot op de bodem", "Dolfs Relatie Adviesbureau (DRAB)", "Brieven Over Beesten (BOB)", "Anders nog iets leuks", "Waar is Wat", "Een gaatje voor een plaatje", "Band Op Stoep (BOS)" en "Draait Nederlandsche Waar, Dan Helpen Wij Elkaar".

In het programma belde Jansen nietsvermoedende Nederlanders op voor onzingesprekken. Verder vervulde hij wensen van luisteraars. Het programma was daarmee een directe opvolger te noemen van het radioprogramma De Steen en Been Show van Jack Spijkerman, dat daarvoor op dat tijdstip op dezelfde radiozender werd uitgezonden en waarin Jansen Spijkerman met enige regelmaat verving.

Bij afwezigheid van Jansen werd hij soms vervangen door Jochem Myjer.

Beëindiging programma[bewerken | brontekst bewerken]

Hoewel Leuk Is Anders het op een na best beluisterde programma op 3FM was (Arbeidsvitaminen had gemiddeld zo'n 20.000 luisteraars meer), besloot de zender om in oktober 2008 te stoppen met het radioprogramma. Volgens Jansen was de reden hiervoor dat het programma "negatief scoort op zo goed als alle ‘kernwaarden’ van 3FM (jong, stoer, liefde voor muziek). Dit zou naar voren zijn gekomen uit een onderzoek onder 3FM-luisteraars.[1] De zendtijd werd overgenomen door Claudia de Breij, met het programma Claudia d'r op.[2]