Lichtboog (Almere)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lichtboog
De Lichtboog
Plaats Almere
Coördinaten 52° 22′ NB, 5° 13′ OL
Gebouwd in 1984
Kerkprovincie
Bisdom                 Haarlem-Amsterdam
Detailkaart
Lichtboog (Almere)
Lichtboog
Portaal  Portaalicoon   Christendom

De Lichtboog in Almere (Nederlandse provincie Flevoland), is een oecumenisch kerkgebouw, waarin een katholieke parochie en een protestantse kerk hun thuis hebben.

De Lichtboog werd in 1984 opgeleverd en ligt aan de rand van het winkelhart van Almere Stad. Het is hiermee een echte "stadskerk"; waardoor gepantserd glas de ramen heel laat in een verder openstaand gebouw. Bij het ontwerp van dit multifunctionele kerkgebouw, is de Lichtboog ook bruikbaar als vergaderzaal. De ruimte waarin de Mis wordt opgedragen kan hiervoor in stukken worden onderverdeeld.

Sint-Bonifatiusparochie[bewerken | brontekst bewerken]

De parochie Sint-Bonifatius is in januari 2014 ontstaan uit de gefuseerde drie van Almere. De parochie houdt diensten in drie kerkcentra waaronder De Lichtboog en staat onder leiding van pastoor Sandor Koppers. Ze maakt deel uit van het dekenaat Amsterdam en ressorteert daarmee onder het Bisdom Haarlem-Amsterdam.

Het carillon[bewerken | brontekst bewerken]

De klokkentoren van de Lichtboog herbergt een carillon dat regelmatig bespeeld wordt. De vaste beiaardier speelt op woensdag- en zaterdagmiddag. In de zomer is het traditie om beiaardiers uit te nodigen om het klokkenspel van de Lichtboog en de Goede Rede in Almere-Haven te bespelen.

Galerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie De Lichtboog, Almere van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.