Lijst van personages uit Flikken Rotterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is pagina die een lijst van personages uit Flikken Rotterdam bevat. Het gaat hierbij om de hoofdpersonen en de terugkeerde bijrollen (minimaal in 5 afleveringen gespeeld).

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Overzicht[bewerken]

Dit overzicht is bijgewerkt t/m 8 November 2019.

Legenda

 Hoofdrol

 Bijrol

Acteur Personage Seizoen
1 2 3 4
Mark van Eeuwen Dries van Weelden Hoofdrol
Maartje van de Wetering Esther Wegereef-Siebelink Hoofdrol
Huub Stapel OvJ Hein Berg Hoofdrol
Cees Geel Stan Vroom Hoofdrol
Maryam Hassouni Lieve Jansons Hoofdrol  
Ortál Vriend Noucha van Vliet   Hoofdrol
Peter Paul Muller Ben Slachter † 3 afl. 10 afl.  
Ergun Simsek Sehrat Kaymak 7 afl.  
Richelle Plantinga Tess Berg † 7 afl. 1 afl.    
Cynthia Abma Anneke van Dijk lijkschouwer 3 afl.   1 afl. 4 afl.
Arnost Kraus Rijksrechercheur van Looy 5 afl.   1 afl.  
Yootha Wong-Loi-Sing Chantal Denswil 1 afl. 6 afl.  
Michiel Bakker Jacco Wegereef † 4 afl.   1 afl. 6 afl.
Arend Brandligt Jort Wester †   10 afl.  
Ruurt de Maesschalck Orlando Hooi   7 afl. 8 afl. 10 afl.
Jack Wouterse Henri Houtman †   5 afl.  
Bram Blankenstein Jeffrey Boot †   5 afl.  
Florence Vos Weeda Sanne van Weelden   5 afl.  
Roosmarijn Wind Kim Stahl   5 afl.  
Victor Löw Frits/Egbert Nekke †   9 afl.  
Joy Delima Robin Garcia   9 afl. 10 afl.
Yassine El Ouardi Omar Kassir †   8 afl.  
Imanuelle Grives Saskia van Dijk †   6 afl.  
Merle Hartveld Maaike Lejeune   7 afl.  
Moïse Trustfull Tamara   5 afl.  
Dragan Bakema Daniel Middenkoop †   6 afl.
Doris Baaten Conchita Smit   2 afl.
Peter van Bokhorst Bob Oud †   3 afl.

Hoofdpersonages[bewerken]

Dries van Weelden
Dries is een rechercheur en ex-marinier; hij werkt samen met Esther Wegereef. Hij is als vrijgezel woonachtig in een kleine appartement in Rotterdam. Dries is de oom van Sanne van Weelden, die in seizoen 2 tijdelijk bij hem komt logeren. Ook heeft hij stiekem een oogje op zijn partner Esther. in het 4de seizoen komt het tot een kus en delen ze het bed samen. Tijdens de reddingsoperatie bij het Amish-Genootschap van Daniel kon hij de bomvesten onschadelijk maken. Toen werd hij neergeschoten door Daniel, maar schiet terug en Daniel sterft. Dries is wel neergeschoten, maar hij leefde nog.
Esther Wegereef-Siebelink
Esther is eveneens rechercheur en werkt samen met Dries van Weelden. Esther is getrouwd en strenggelovig opgevoed. Dit laatste brengt haar in moeilijkheden. Dit komt doordat haar partner graag kinderen wil en er daarbij dan voor Esther geen ruimte meer is om te werken. Esther wil juist nog wachten met kinderen en blijft liever nog werken voor de recherche. In seizoen 3 raakt Esther gewond tijdens een achtervolging van een crimineel, ze overleeft en na een korte revalidatie komt ze weer terug op het bureau. in het 4de seizoen neemt ze ontslag bij de politie en trekt ze in bij een Amish-genootschap, helaas is het genootschap niet wat het is en is ze haar leven niet zeker.
Stan Vroom
Stan is een rechercheur die in eerste instantie samenwerkt met Ben Slachter. Na de "schijndood" van Ben wordt Lieve Jansons de nieuwe partner van Stan. Stan is van de oude stempel en werkt daardoor vaak volgens de regels. Stan komt intelligent over, maar met zijn emoties kan hij veel minder goed overweg. Na De dood van Ben hakt het verraad van zijn beste vriend er goed in. Stan durft daardoor niet veel mensen meer te vertrouwen, gelukkig kan hij goed overweg met Noucha van Vliet.
Lieve Jansons
Lieve is een rechercheur die de nieuwe partner van Stan Vroom wordt na de dood van "Ben Slachter". Ze is een dame die zich niet zomaar aan de kant laat zetten. In seizoen 3 vraagt ze overplaatsing aan na het gedoe rondom Ben Slachter. Ze wordt opgevolgd door Noucha van Vliet.
OvJ Hein Berg
Hein Berg is de Officier van Justitie. Hij is naar Rotterdam gekomen nadat hij een kroongetuigezaak heeft opgeblazen in Amsterdam. Hein worstelt regelmatig met de gedachtes rond de moord van zijn dochter Tess Berg. De dader werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. In veel zaken geeft Hein aanwijzingen in welke richting de rechercheurs het beste kunnen werken. In seizoen 2 overleeft hij een aanslag op zijn leven door Lieve te beschermen. in Seizoen 3 wordt hij kort gegijzeld door een moordenaar met zenuwgas ook worden hij en Charlie Oostzaan ontvoerd door Nekke, maar al snel weer bevrijd door het rechercheteam. in seizoen 4 onderzoekt hij de dood van een gevangene, ze had foto’s van jonge kinderen op feesten van hogere ambtenaren. Na een tijd wordt Hein op non-actief gezet omdat zijn laptop vol met kinderporno staat.Maar gelukkig weten de rechercheurs dit snel op te lossen.
Noucha van Vliet
Nadat Lieve overplaatsing heeft aangevraagd komt Noucha in haar plaats als rechercheur. Noucha is streng en hardhandig als het om criminelen gaat. Ze maakt meteen een goede indruk bij de commissaris en het team. in het volgende seizoen redt ze het leven van een crimineel die een hartaanval krijgt. Het blijkt een vrouwenhandelaar en ze gaat op onderzoek uit om hem achter de tralies te krijgen. Na een korte gijzeling wordt hij opgepakt.

Terugkerende personages[bewerken]

Hieronder staan de terugkerende personages genoteerd per eerste verschijning.

Seizoen 1[bewerken]

Tess Berg
Tess is de dochter van Hein Berg. Nadat Hein de foto van haar bekijkt komt ze terug in zijn gedachten. Tess Berg blijkt om het leven te zijn gekomen bij een schietpartij in een café. De dader is uiteindelijk vrijuit gegaan, daarom is Hein extra gemotiveerd om elke dader te pakken voor zijn daden. In het tweede seizoen wordt de dader opnieuw voor deze zaak opgepakt na een undercoveroperatie door Ben Slachter.
Sehrat Kaymak
Inspecteur Sehrat Kaymak is de leidinggevende van het team. In het tweede seizoen wordt Kaymak opgevolgd door Orlando Hooi. Het is niet bekend waarom Kaymak er mee gestopt is.
Ben Slachter
Rechercheur Ben Slachter slaat een inbreker dood. De Rijksrecherche concludeert dat het geen ongeluk was. Nadat hij tijdens een gijzeling van een meisje een crimineel doodschiet wordt hij geschorst. Bens partner Stan gaat op zoek naar de waarheid. Dit blijkt echter niet zo'n goed idee te zijn... Na een achtervolging van Stan wordt er geschoten en raakt Ben gewond. Ben wordt dan meegenomen in een auto en niet veel later wordt zijn eigen auto in brand met resten bloed aangetroffen. Iedereen denkt dat Ben is overleden, maar blijkt alles in scène te hebben gezet om Hunter Vaals en Richard Nieuwerbroek op te kunnen pakken. Dit loopt anders dan gepland, waarbij zijn collega's het zwaar te voortduren krijgen. Zo weet Ben te voorkomen dat Stan wordt aangereden en schiet hij Hunter Vaals dood om Lieve Jansons te redden. In het tweede seizoen wordt Ben vanuit het huis van bewaring op een undercoverproject gezet, waarbij hij moet komen te achterhalen wat Jort Wester werkelijk van plan is. Uiteindelijk blijkt dit te maken hebben met een grote lading drugs. In tussentijd duikt ook de moordenaar van Tess Berg op tijdens deze undercoveractie. Ben krijgt hierdoor nog een tweede undercoveractie te doen waarbij hij de bekentenis van de dader krijgt. Als hij later zich met de drugsdeal van Kim gaat bemoeien gaat het mis, hij raakt zwaargewond en overlijdt in de armen van zijn goede vriend Stan.
Jacco Wegereef
Jacco is de man van Esther waarmee hij getrouwd is. Hij vindt het politiewerk teveel geweld hebben en wil graag dat ze stopt met werken. in seizoen twee wil hij graag kinderen met haar maar ze weigert. in seizoen drie raakt Esther zwaargewond maar blijft hij er rustig bij en zegt dat het God's wil is als ze weer beter wordt. Rond seizoen vier blijkt dat hij van Esther wil scheiden en zelf zijn intrek heeft genomen in een Amish-Genootschap. Nadat Esther hem verteld dat de leider niet is wie ze denkt dat hij is; wordt Jacco gevraagd mee te komen met Daniel. Eenmaal later klinkt er een schot en treft Esther hem dood aan in de schuur. Daniel verteld haar dan dat hij teveel wist; en dat zij ook het lootje legt als ze dit alles aan de politie verteld.

Seizoen 2[bewerken]

Chantal Denswil
In het tweede seizoen werkt Chantal in een café en werkt in mindere mate mee in de undercoveracties van Ben.
Orlando Hooi
Orlando Hooi is de opvolger van Sehrat Kaymak als leidinggevende van het team. Wanneer Dries en Esther de moord onderzoeken op een Congolese vrouw, maakt Dries een enorme fout door Hooi aan te willen houden omdat Hooi een donkere huidskleur heeft en Hooi niet mee wil komen wanneer Dries daarom vraagt. Dries denkt dat Hooi de weduwnaar is van de vermoorde vrouw. Echter staat de weduwnaar een paar meter verderop en is een blanke man. In de volgende seizoenen assisteert hij het team waar hij kan. Wel wil hij dat ze meer naar hem luisteren en zich aan de regels houden dan hulp vragen aan Hein Berg.
Jort Wester
Jort Wester is een keurige zakenman die beschuldigd wordt van de verkrachting van zijn stiefdochter Kim Stahl. Op zijn kantoor wordt de seksbaas Henry Houtman aangetroffen die op zijn beurt verklaart dat Wester zijn financieel adviseur is. De weg naar het huis van bewaring verloopt alles dan soepel omdat een motorbende het busje blokkeert en twee gemaskerde mannen die zich toegang tot de bus willen verschaffen omdat zij Jort willen hebben. Doordat Lieve Jansons vermoedt dat er iets anders schuil gaat bij Jort, vraagt zij of Ben Slachter die in dezelfde gevangenis zit een oogje in het zeil wil houden op Jort. Jort blijkt echter Kim Stahl helemaal niet te verkracht hebben maar bezig te zijn met een drugszaak. Uiteindelijk wordt Jort dood geschoten door Kim Stahl.
Kim Stahl
Kim is de stiefdochter van Jort Wester. Zij beschuldigt Jort ervan dat hij haar verkracht heeft. Echter blijken Kim en Jort samen te werken om een enorme hoeveelheid drugs binnen te krijgen en deze te verkopen. Nadat Ben zich ermee gaat bemoeien schiet ze op hem, (ze vlucht en verdwijnt met het vliegtuig.) [1]
Henry Houtman
Henry Houtman is ondernemer in de seksindustrie. Hij wordt aangetroffen op het kantoor van Jort Wester die volgens Houtman zijn financieel adviseur is. Echter probeert Houtman dezelfde drugs in handen te krijgen als Jort Wester. Hierbij loopt Houtman echter op tegen Ben Slachter en Kim Stahl. Hij wordt gedood door Kim.
Jeffrey Boot
De 18-jarige Maaike van Zijl wordt vermist en blijkt te zijn vermoord door Jeffrey Boot. Jeffrey heeft dan al eerder meerdere jonge vrouwen vermoord. Kort daarna wordt Jeffrey neergeslagen, en belandt in coma. Echter blijkt hij deels met behulp van zijn moeder dit te neppen. Jeffrey vermoordt vervolgens in het ziekenhuis de verpleegster, met wie Dries van Weelden date. Jeffrey gaat vervolgens achter Sanne van Weelden aan omdat Sanne hem heeft neergeslagen. Bij de Oude haven kan Dries hem doodschieten.
Sanne van Weelden
Sanne is het nichtje van rechercheur Dries van Weelden. Sanne komt in seizoen 2 bij Dries logeren omdat zij vanwege haar nieuwe studie nog geen slaapplaats heeft. Achteraf blijkt Sanne naar Rotterdam te zijn gekomen omdat haar vriendin door Jeffrey Boot is vermoord en zij zelf Jeffrey wil uitschakelen. Ze keert weer terug naar huis als ze hoort dat Jeffrey is doodgeschoten.

Seizoen 3[bewerken]

Frits/Egbert Nekke
Frits Nekke is een projectontwikkelaar en zijn oog laat vallen op een quarantaineterrein dat binnen bepaalde tijd een miljoen waard is. Het terrein is de ideale locatie voor CO2-opslag. Hij moet alleen nog maar een paar kunstenaars weten om te kopen. Helaas heeft hij last van zijn tweelingbroer Egbert Nekke, die daarvoor al OVJ Kiki Ruijters heeft vermoord. Een tijdje later komen Stan en Dries erachter dat het geen tweeling is, maar dat Frits schizofrenie blijkt te hebben. Frits blijkt zijn broer te hebben verloren bij zijn oude huis, in het moeras. Nadat het team hem wil arresteren pleegt hij zelfmoord om van zijn schizofrenie af te komen.
Robin Garcia
Robin is een jonge agente die is geïnfiltreerd in de jeugdbende van Omar onder de naam (Charlie Oostzaan). Ze wordt ontvoerd door Egbert maar gelukkig bevrijdt door het team Rotterdam. In het volgende seizoen heeft ze zich vast bij het team aangesloten, maar maakt grote problemen als ze undercover gaat zonder toestemming van haar leidinggevende.
Omar Kassir
Omar is lid van een jeugdbende die samenwerkt met Egbert Nekke de criminele tweelingbroer van de projectontwikkelaar Frits. Nadat Egbert bang is dat iedereen tegen hem is, ontvoert hij Omar en schiet hem dood.
Saskia van Dijk
In een café ontmoet Stan Saskia; hij neemt een borrel met haar die zij betaalt, waarbij ze later samen in bed belanden. Wat ze niet weten is dat Egbert Nekke het live op camera kan bekijken. Hij ontvoert Saskia en bedreigt daarmee het team van Rotterdam. In aflevering 6 van seizoen 3 blijkt ze door Egbert te zijn vermoord.
Maaike Lejeune
Maaike woont op het terrein waar projectontwikkelaar Frits de boel wil opkopen. Ze neemt Omar in vertrouwen omdat ze denkt dat de plek waar ze woont miljoenen waard is. Ze gaat stiekem met de undercover agente Charlie naar het gemeentehuis en komt tot de ontdekking dat, ze met de handtekening van haar stiefvader veel geld in handbereik heeft. Helaas loopt het anders. Omar wordt ontvoerd door Egbert (doodgeschoten) en ze helpt het Rotterdamse team later om Egbert aan te houden.

Seizoen 4[bewerken]

Daniel Middendorp
Daniel is is de leider van een Amish-Genootschap en komt in beeld als de twee agenten een verdachte op het spoor zijn. Niemand schijnt iets te hebben gezien. Eenmaal in de schuur heeft de verdachte een jongen gegijzeld, Daniel kan voorkomen dat de dader de jongen neerschiet en levert hem uit aan de politie. Hein Berg ondervraagd de dader naar de leider van de overval maar die pleegt zelfmoord. Toch vertrouwt Esther Daniel niet helemaal omdat het geld van de overval niet is teruggevonden. Daniel wil richting het Armageddon door het internet plat te leggen omdat het een uitvinding van de Duivel is. Nadat Daniel vermoed dat zijn plan wordt verraden, dood hij iedereen die teveel weet en/of uit de sekte wilt stappen. Nadat zijn eerste aanslag mislukt dreigt Daniel alle kinderen van het genootschap op te blazen met bom-vesten. Helaas bemoeit Esther zich er mee en is er een gevecht met hem. Dries weet ondertussen de bom-vesten onschadelijk te maken. Nadat Dries de schuur binnenkomt, komt ook Daniel in het vizier die schiet. Ook Dries schiet enkele keren en Daniel sterft door de schot.
Peter Carr

Er is een overal gepleegd op een geldwagen maar de verfbom is niet ontploft. Robin legt contact met een hacker die veel verstand heeft van geldcassettes. Robin wil graag weten wie er vermoedelijk achter zit en geeft de naam Leo Bakkenist door. Plots verdwijnt Peter van de radar en treft Robin hem niet thuis aan. (hij werd ontvoerd door enkele mannen van Daniel) Peter blijkt zonder dat iedereen er van wist met Daniel mee te werken om geld te stelen van de bank. Hij wordt door Daniel vrijgelaten en krijgt 10% van het geld. Helaas komt daaraan een afdrupt eind als hij door een van Daniels mannen wordt doodgeschoten.

Conchita Smit
Nadat er bij een winkel een granaat wordt gevonden en de winkel onder het bewind van Conchita Smit valt komen de rechercheurs erachter dat Conchita niet alles vertelt; maar hebben geen bewijs om haar aan te houden. Nadat er velen zaken met elkaar te maken hebben wordt Conchita gearresteerd voor witwasfraude en drugsactiviteiten.
Bob Oud
Bob komt in het vizier van Esther als ze hem tegenkomt in het café waar ze vaak zit met haar collega's. De volgende dag wordt ze op het bureau door hem en Orlando Hooi meegevraagd te komen voor iets belangrijks. Het blijkt dat Esther als undercover-agente wordt gezet in de sekte van Daniel waar toevallig ook haar ex-man Jacco zich bevindt. De volgende dag komt hij niet op de afgesproken plek aan en krijgt ze te horen van Daniel dat hij per ongeluk door een tractor is aangereden op de dijk. Bob bleek de runner van Daniel te zijn die het geld en de wapens regelde en achter de overal zat van het geldtransport.