Lijst van personages uit Flikken Rotterdam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Dit is pagina die een lijst van personages uit Flikken Rotterdam bevat. Het gaat hierbij om de hoofdpersonen en de terugkeerde bijrollen (minimaal in 5 afleveringen gespeeld).

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Overzicht[bewerken]

Dit overzicht is bijgewerkt t/m 09 November 2018.

Legenda

 Hoofdrol

 Bijrol

Acteur Personage Seizoen
1 2 3
Mark van Eeuwen Dries van Weelden 30 afl.
Maartje van de Wetering Esther Wegereef-Siebelink 30 afl.
Huub Stapel OvJ Hein Berg 30 afl.
Cees Geel Stan Vroom 30 afl.
Maryam Hassouni Lieve Jansons 19 afl.  
Ortál Vriend Noucha van Vliet[1]   10 afl.
Peter Paul Muller Ben Slachter † 3 afl. 10 afl.  
Ergun Simsek Sehrat Kaymak 7 afl.    
Richelle Plantinga Tess Berg † 7 afl. 1 afl.  
Arnost Kraus Rijksrechercheur van Looy 5 afl.   1 afl.
Yootha Wong-Loi-Sing Chantal Denswil 1 afl. 6 afl.  
Arend Brandligt Jort Wester †   10 afl.  
Ruurt de Maesschalck Orlando Hooi   7 afl. 8 afl.
Jack Wouterse Henri Houtman †   5 afl.  
Bram Blankenstein Jeffrey Boot †   5 afl.  
Florence Vos Weeda Sanne van Weelden   5 afl.  
Roosmarijn Wind Kim Stahl   5 afl.  
Victor Löw Frits/Egbert Nekke †     9 afl.
Joy Delima Charlie Oostzaan     9 afl.
Yassine El Ouardi Omar Kassir †     8 afl.
Imanuelle Grives Saskia van Dijk †     6 afl.
Merle Hartveld Maaike Lejeune     7 afl.
Moïse Trustfull Tamara     5 afl.

Hoofdpersonages[bewerken]

Dries van Weelden
Dries is een rechercheur en ex-marinier; hij werkt samen met Esther Wegereef. Hij is als vrijgezel woonachtig in een kleine appartement in Rotterdam. Dries is de oom van Sanne van Weelden, die in seizoen 2 tijdelijk bij hem komt logeren. Ook heeft hij stiekem een oogje op zijn partner Esher.
Esther Wegereef-Siebelink
Esther is eveneens rechercheur en werkt samen met Dries van Weelden. Esther is getrouwd en strenggelovig opgevoed. Dit laatste brengt haar in moeilijkheden. Dit komt doordat haar partner graag kinderen wil en er daarbij dan voor Esther geen ruimte meer is om te werken. Esther wil juist nog wachten met kinderen en blijft liever nog werken voor de recherche. In seizoen 3 raakt Esher gewond tijdens een achtervolging van een crimineel, ze overleefd en na een korte revalidatie komt ze weer terug op het bureau.
Stan Vroom
Stan is een rechercheur die in eerste instantie samenwerkt met Ben Slachter. Na de "dood" van Ben wordt Lieve Jansons de nieuwe partner van Stan. Stan is van de oude stempel en werkt daardoor vaak volgens de regels. Stan komt intelligent over, maar met zijn emoties kan hij veel minder goed overweg.
Lieve Jansons
Lieve is een rechercheur die de nieuwe partner van Stan Vroom wordt na de dood van "Ben Slachter". Ze is een dame die zich niet zomaar aan de kant laat zetten. In seizoen 3 vraagt ze overplaatsing aan na het gedoe rondom Ben Slachter. Ze wordt opgevolgd door Noucha van Vliet.
OvJ Hein Berg
Hein Berg is de Officier van Justitie. Hij is naar Rotterdam gekomen, nadat hij een kroongetuigezaak heeft opgeblazen in Amsterdam. Hein worstelt regelmatig met de gedachtes rond de moord van zijn dochter Tess Berg. De dader werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. In veel zaken geeft Hein aanwijzingen in welke richting de rechercheurs het beste kunnen werken. in seizoen 2 overleeft hij een aanslag op zijn leven door Lieve te beschermen. in Seizoen 3 wordt hij kort gegijzeld door een moordenaar met zenuwgas.
Noucha van Vliet
Nadat Lieve overplaatsing heeft aangevraagd komt Noucha in haar plaats als rechercheur. Noucha is streng en hardhandig als het om criminelen gaat. Ze maakt meteen een goede indruk bij de commissaris en het team.

Terugkerende personages[bewerken]

Hieronder staan de terugkerende personages genoteerd per eerste verschijning.

Seizoen 1[bewerken]

Tess Berg
Tess is de dochter van Hein Berg. Nadat Hein de foto van haar bekijkt komt ze terug in zijn gedachten. Tess Berg blijkt om het leven te zijn gekomen bij een schietpartij in een café. De dader is uiteindelijk vrijuit gegaan, daarom is Hein extra gemotiveerd om elke dader te pakken voor zijn daden. In het tweede seizoen wordt de dader opnieuw voor deze zaak opgepakt na een undercoveroperatie door Ben Slachter.
Sehrat Kaymak
Inspecteur Sehrat Kaymak is de leidinggevende van het team. In het tweede seizoen wordt Kaymak opgevolgd door Orlando Hooi. Het is niet bekend waarom Kaymak er mee gestopt is.
Ben Slachter
Rechercheur Ben Slachter slaat een inbreker dood. De Rijksrecherche concludeert dat het geen ongeluk was. Nadat hij tijdens een gijzeling van een meisje een crimineel doodschiet wordt hij geschorst. Bens partner Stan gaat op zoek naar de waarheid. Dit blijkt echter niet zo'n goed idee te zijn... Na een achtervolging van Stan wordt er geschoten en raakt Ben gewond. Ben wordt dan meegenomen in een auto en niet veel later wordt zijn eigen auto in brand met resten bloed aangetroffen. Iedereen denkt dat Ben is overleden, maar blijkt alles in scène te hebben gezet om Hunter Vaals en Richard Nieuwerbroek op te kunnen pakken. Dit loopt anders dan gepland, waarbij zijn collega's het zwaar te voortduren krijgen. Zo weet Ben te voorkomen dat Stan wordt aangereden en schiet hij Hunter Vaals dood om Lieve Jansons te redden. In het tweede seizoen wordt Ben vanuit het huis van bewaring op een undercoverproject gezet, waarbij hij moet komen te achterhalen wat Jort Wester werkelijk van plan is. Uiteindelijk blijkt dit te maken hebben met een grote lading drugs. In tussentijd duikt ook de moordenaar van Tess Berg op tijdens deze undercoveractie. Ben krijgt hierdoor nog een tweede undercoveractie te doen waarbij hij de bekentenis van de dader krijgt. Als hij later zich met de drugsdeal van Kim gaat bemoeien gaat het mis, hij raakt zwaargewond en overlijdt in de armen van zijn goede vriend Stan.

Seizoen 2[bewerken]

Chantal Denswil
In het tweede seizoen werkt Chantal in een café en werkt in mindere mate mee in de undercoveracties van Ben.
Orlando Hooi
Orlando Hooi is de opvolger van Sehrat Kaymak als leidinggevende van het team. Wanneer Dries en Esther de moord onderzoeken op een Congolese vrouw, maakt Dries een enorme fout door Hooi aan te willen houden omdat Hooi een donkere huidskleur heeft en Hooi niet mee wilt komen wanneer Dries daarom vraagt. Dries denkt dat Hooi de weduwnaar is van de vermoorde vrouw. Echter staat de weduwnaar een paar meter verderop en is een blanke man.
Jort Wester
Jort Wester is een keurige zakenman die beschuldigd wordt van de verkrachting van zijn stiefdochter Kim Stahl. Op zijn kantoor wordt de seksbaas Henry Houtman aangetroffen die op zijn beurt verklaard dat Wester zijn financieel adviseur is. De weg naar het huis van bewaring verloopt alles dan soepel omdat een motorbende het busje blokkeert en twee gemaskerde mannen die zich toegang tot de bus willen verschaffen omdat zij Jort willen hebben. Doordat Lieve Jansons vermoed dat er iets anders schuil gaat bij Jort, vraagt zij of Ben Slachter die in dezelfde gevangenis zit een oogje in het zeil wilt houden op Jort. Jort blijkt echter Kim Stahl helemaal niet te verkracht hebben maar bezig te zijn met een drugszaak. Uiteindelijk wordt Jort dood geschoten door Kim Stahl.
Kim Stahl
Kim is de stiefdochter van Jort Wester. Zij beschuldigd er van dat Jort haar verkracht heeft. Echter blijken Kim en Jort samen te werken om een enorme hoeveelheid drugs binnen te krijgen en deze te verkopen. Nadat Ben zich ermee gaat bemoeien schiet ze op hem, (ze vlucht en verdwijnt met het vliegtuig.) [2]
Henry Houtman
Henry Houtman is ondernemer in de seksindustrie. Hij wordt aangetroffen op het kantoor van Jort Wester die volgens Houtman zijn financieel adviseur is. Echter probeert Houtman dezelfde drugs in handen te krijgen als Jort Wester. Hierbij loopt Houtman echter op tegen Ben Slachter en Kim Stahl. Hij wordt gedood door Kim.
Jeffrey Boot
De 18-jarige Maaike van Zijl wordt vermist en blijkt te zijn vermoord door Jeffrey Boot. Jeffrey heeft dan al eerder meerdere jonge vrouwen vermoord. Kort daarna wordt Jeffrey neergeslagen, en belandt in coma. Echter blijkt hij deels met behulp van zijn moeder dit te neppen. Jeffrey vermoord vervolgens in het ziekenhuis de verpleegster, met wie Dries van Weelden date. Jeffrey gaat vervolgens achter Sanne van Weelden aan omdat Sanne hem heeft neergeslagen. Bij de Oude haven kan Dries hem doodschieten.
Sanne van Weelden
Sanne is het nichtje van rechercheur Dries van Weelden. Sanne komt in seizoen 2 bij Dries logeren omdat zij vanwege haar nieuwe studie nog geen slaapplaats heeft. Achteraf blijkt Sanne naar Rotterdam te zijn gekomen omdat haar vriendin door Jeffrey Boot is vermoord en zij zelf Jeffrey wilt uitschakelen. Ze keert weer terug naar huis als ze hoort dat Jeffrey is doodgeschoten.

Seizoen 3[bewerken]

Frits/Egbert Nekke

Frits Nekke is een projectontwikkelaar en zijn oog laat vallen op een quarantaineterrein dat binnen bepaalde tijd een miljoen waard is. Het terrein is de ideale locatie voor CO2-opslag. Hij moet alleen nog maar een paar kunstenaars weten om te kopen. Helaas heeft hij last van zijn tweelingbroer Egbert Nekke, die daarvoor al OVJ Kiki Ruijters heeft vermoord. Een tijdje later komen Stan en Dries erachter dat het geen tweeling is, maar dat Frits schizofrenie blijkt te hebben. Frits blijkt zijn broer te hebben verloren bij zijn oude huis, in het moeras. Nadat het team hem wil arresteren pleegt hij zelfmoord om van zijn schizofrenie af te komen.

Charlie Oostzaan
Charlie is een jonge agente die is geïnfiltreerd in de jeugdbende van Omar. Ze wordt ontvoerd door Egbert en gelukkig bevrijdt door het team Rotterdam.
Omar Kassir
Omar is lid van een jeugdbende die samenwerkt met Egbert Nekke de criminele tweelingbroer van de projectontwikkelaar Frits. Nadat Egbert bang is dat iedereen tegen hem is, ontvoert hij Omar en schiet hem dood.
Saskia van Dijk
In een café ontmoet Stan Saskia; hij neemt een borrel met haar die zij betaalt, waarbij ze later samen in bed belanden. Wat ze niet weten is dat Egbert Nekke het live op camera kan bekijken. Hij ontvoert Saskia en bedreigt daarmee het team van Rotterdam. In aflevering 6 van seizoen 3 blijkt ze door Egbert te zijn vermoord.
Maaike Lejeune
Maaike woont op het terrein waar projectontwikkelaar Frits de boel wil opkopen. Ze neemt Omar in vertrouwen omdat ze denkt dat de plek waar ze woont miljoenen waard is. Ze gaat stiekem met de undercover agente Charlie naar het gemeentehuis en komt tot de ontdekking dat, ze met de handtekening van haar stiefvader veel geld in handbereik heeft. Helaas loopt het anders. Omar wordt ontvoerd door Egbert (doodgeschoten) en ze helpt het Rotterdamse team later om Egbert aan te houden.
  1. [1], IMDb, voor het laatst geraadpleegd op 9 juli 2018.
  2. [2], zie de video op de facebook van Flikken Rotterdam.