Lodewijk Hoekstra

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Lodewijk Hoekstra (Eemnes, 18 november 1976) is een Nederlands televisiepresentator. Daarnaast geeft hij projectontwikkelaars adviezen en heeft hij openbare grond en groenvoorzieningen in woonwijken ingericht.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Na de havo volgde Hoekstra de mbo-studies Groenvoorziening en 'Begeleider Bos- en Natuurterrein'. Daarnaast rondde hij een hbo-studie Bedrijfskunde af[1].

In 2003 nam hij als tuinman de presentatie van het RTL 4-programma Eigen Huis & Tuin op zich. Zijn voornaamste reden om hieraan mee te werken, was dat hij meer mensen aan het tuinieren wilde krijgen. Hij zei hierover: "Ik vind het een uitdaging om binnen het programma met een frisse invulling te komen die naast informatief, ook leuk is om naar te kijken. Werken aan je tuin en buiten zijn, is belangrijk voor je ontspanning en brengt je terug bij de basis. Het is vaak een welkome afwisseling in ons drukke leventje. Ik ga deze boodschap zeker overbrengen." Vanaf 2015 wordt hij hierin bijgestaan door Tom Groot.

In 2007 bracht Hoekstra het boek Lodewijk en het buitenleven uit, een persoonlijke visie op tuinieren en genieten van het buitenleven.

Naast zijn werkzaamheden voor Eigen Huis & Tuin gaf Hoekstra vanaf eind augustus 2010 wekelijks tuinadviezen in het programma Koffietijd van RTL 4. In het voorjaar van 2012 ging bovendien zijn kinderprogramma Green Kids van start, waarin hij in elke aflevering met zijn 'Green-Kidsteam' de natuur in ging. In het voorjaar van 2017 heeft Lodewijk een nieuw televisie programma gemaakt genaamd "Groene Handen".

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]