Naar inhoud springen

Maarten Steendam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Maarten Steendam
Maarten Steendam
Geboren 20 september 1979
Geboorteplaats Arnhem
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep presentator
nieuwslezer
Jaren actief 2000–heden
Bekend van RTV Utrecht
De Telegraaf
Radio 538
SBS6
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Maarten Steendam (Arnhem, 20 september 1979) is een Nederlandse nieuwslezer en presentator. Sinds maart 2020 is hij een van de gezichten van Hart van Nederland[1] op SBS6. Hij presenteert het programma van maandag tot en met donderdag.

Steendam was eerder online te zien via de site en apps van De Telegraaf[2]. Daarnaast was hij als nieuwslezer te horen op de radiozenders van Talpa. In 2022 had hij een wekelijkse rubriek in de 538 Top 50 met Mark Labrand. Eerder verving hij Henk Blok op Radio 538, eerst bij Edwin Evers en later bij Frank Dane.

Tussen 2000 en 2014 werkte Steendam als presentator en radionieuwslezer voor de Utrechtse regionale omroep RTV Utrecht. Hij begon zijn loopbaan in 1994 als vrijwilliger bij de lokale omroep van De Bilt.

In 2006 verscheen zijn boek Jong en Schuldig, waarin hij beschrijft hoe hij zijn schulden te boven kwam.[3] In 2011 schreef hij wekelijks over geldzaken in Panorama. Daarna verzorgde hij de eindredactie van een reeks boeken van besparingsdeskundige Marieke Henselmans.

Steendam is getrouwd en vader van een dochter.

Programma's[bewerken | brontekst bewerken]

Bibliografie[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]