Magix

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Magix
Logo
Oprichting 1993
Oprichter(s) Jürgen Jaron, Dieter Rein, Erhard Rein
Hoofdkantoor Berlijn, Duitsland
Producten Multimediasoftware
Industrie Software-industrie
Website www.magix.ag
Portaal  Portaalicoon   Economie

Magix is een Duitse softwareonderneming met hoofdkantoor in Berlijn. De onderneming werd in de eerste helft van jaren negentig opgericht en ontwikkelt en produceert foto-, muziek- en videosoftware voor de zakelijke en consumentenmarkt. Naast een hoofdkantoor in Berlijn en een distributiecentrum in Dresden heeft Magix vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Nederland, Frankrijk, Italië en Taiwan.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Magix werd in 1993 in München onder de naam Magix Technology GmbH opgericht door drie Duitse ondernemers en begon met het ontwikkelen van muzieksoftware.[1][2] Eén jaar later bracht het bedrijf voor het eerst het muziekbewerkingsprogramma Magix Music Maker uit.[2] In 1996 bracht het bedrijf ook foto- en videobewerkingssoftware uit en vanaf hetzelfde jaar opende Magix vestigingen in andere Europese landen en in de Verenigde Staten.

In 1998 werd het hoofdkantoor van München naar Berlijn verplaatst.[1] Drie jaar later werd de rechtsvorm gewijzigd in een naamloze vennootschap onder de naam Magix AG. In 2004 begon het softwarebedrijf met online foto-, video- en muziekdiensten.[3] In hetzelfde jaar tekende Magix samenwerkingsovereenkomsten met Motorola en Fujitsu-Siemens. In 2006 kreeg Magix een notering aan de beurs van Frankfurt.[3] In hetzelfde jaar nam Magix het online muziekdatabase freedb over.[4] In 2007 volgde de overname van het Britse Xara Group.[5][6] Zeven jaar later ging het softwarebedrijf van de beurs.

Producten[bewerken | brontekst bewerken]

Foto & Illustratie
Foto Manager Deluxe
Fotostory
Photo & Graphik Designer
Foto Premium
3D Maker
Video
Video deluxe
Fastcut
Video easy
Red uw video´s
Video Sound Cleaning Lab
Vegas Pro
Muziek
Music Maker
Samplitude Music Studio
MP3 deluxe
Red uw LP's!
Audio Cleaning Lab
Audio & Music Lab Premium
Digital DJ
Professionele software
Video Pro X
Xara Xtreme Pro
Samplitude
Sequoia
Freeware
Foto Designer
Foto Manager