Malin Reitan

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Malin Reitan
Malin Reitan tijdens het Junior Eurovisiesongfestival 2005
Algemene informatie
Geboren 8 augustus 1995
Geboorteplaats Trondheim
Land Vlag van Noorwegen Noorwegen
Werk
Jaren actief 2005 - heden
Beroep Zangeres
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek
Malin Reitan tijdens Melodi Grand Prix 2012

Malin Reitan (Trondheim, 8 augustus 1995) is een Noors zangeres die in 2005 meedeed aan het Noorse Junior Eurovisionfestival met haar liedje Sommer og skolefri ("Zomer en vakantietijd").

Ze won de finale en mocht zo Noorwegen vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival 2005 in Hasselt, België. Daar werd ze derde na Ksenia Sitnik (Wit-Rusland) en Antonio José (Spanje). Tijdens het festival zong Malin in haar eigen dialect. Tijdens de audities kreeg Malin te horen dat haar liedje te kort was waarop ze onderweg naar huis het vervolg schreef.

Ondertussen heeft Malin ook een cd uitgebracht genaamd Malin på månen ("Malin op de maan"). Daarop staan liedjes als Sommer og skolefri, Bare bare, Måne, Et lite ønske en Mamma og Pappa.

Malin woont op een boerderij samen met haar moeder Heidi, haar stiefvader Rune en haar zusjes Lotte en Tuva. Haar ouders zijn gescheiden.

Ze heeft al 2 cd's uitgebracht, op 16 april is de 3e cd uitgekomen: PANG met o.a liedjes, Pang, lille menneske, klassefest, unnskyld, sveve pa luft.

In 2011 is Malins 6de cd uitgekomen, Paradis (paradijs). Ze heeft ook een videoclip gemaakt bij het liedje 'Tenåringsdrøm' (tienerdroom).

Malin Reitan nam deel aan Melodi Grand Prix 2012, de nationale voorronde van Noorwegen voor het Eurovisiesongfestival. Malin haalde de finale, maar wist deze niet te winnen.

Voorganger:
@lek
Noorwegen op het Junior Eurovisiesongfestival
2005
Malin Reitan
Opvolger:
-
Zie de categorie Malin Reitan van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.