Marcus Sander Hansen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Marcus Sander Hansen
Marcus Sander Hansen
Persoonlijke informatie
Geboortedatum 25 augustus 2000
Geboorteplaats Greve Strand, Denemarken
Nationaliteit Vlag van Denemarken Denemarken
Lengte 1,82 cm
Gewicht 68 kg
Sportieve informatie
Huidige ploeg Uno-X Pro Cycling Team
Discipline(s) Weg
Specialisatie(s) sprinter
Ploegen
2020-2021
2022
2023-
BHS-PL Beton Bormholm
Uno-X Dare Development Team
Uno-X Pro Cycling Team
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Marcus Sander Hansen (25 augustus, 2000, Greve Strand) is een Deens wielrenner die uitkomt voor Uno-X Pro Cycling Team.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Hansen won in 2017 het jeugdklassement in de Tour des Portes du Pays d'Othe en werd zevende in het eindklassement. Op het Deens kampioenschap voor junioren werd hij achtste. Een jaar later werd hij vierde op het Deens juniorenkampioenschap. In 2019 nam hij deel bij de elite en bij de beloften aan het Deens kampioenschap. Bij de beloften werd hij zevende op de weg en veertiende in het tijdrijden, bij de elite werd hij 37e in het tijdrijden en reed de wegrit niet uit.

In 2020 tekende hij een contract bij het continentale BHS-PL Beton Bormholm. En nam hij opnieuw in beide categorieën deel aan het Deens kampioenschap met als beste resultaat een achtste plaats in de wegrit bij de beloften. Het volgende seizoen werd hij vijfde in Fyen Rundt, derde in Rent Liv Løbet Skive en werd tweede in het Deens kampioenschap tijdrijden voor beloften achter Johan Price-Pejtersen. In 2022 tekende hij een contract bij Uno-X Dare Development Team de continentale opleidingsploeg van Uno-X Pro Cycling Team.[1] In 2022 was zijn beste resultaat een derde plaats in de PWZ Zuidenveldtour maar na een blessure aan de knie moest hij het najaar aan zich laten voorbij gaan.

In 2023 tekende hij een contract bij Uno-X Pro Cycling Team, zijn eerste koers voor hen was in de Ronde van Saoedi-Arabië waar hij vaak in de vlucht van de dag reed.[2]

Overwinningen[bewerken | brontekst bewerken]

2017

2021

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]