Margalith Kleijwegt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Margalith Kleijwegt (Hilversum, 18 april 1951) is een Nederlands journaliste. Ze werkte sinds 1985 voor Vrij Nederland en is sinds 2012 gevestigd als zelfstandig onderzoeker, schrijfster en journalist. Ze schreef diverse toonaangevende verhalen op het gebied van onderwijs, opvoeding en de multiculturele samenleving. Daarnaast werkte ze voor het radioprogramma Met het oog op morgen en interviewde ze voor de VARA-televisie diverse acteurs. In 2005 verscheen bij uitgeverij Plataan haar boek Onzichtbare ouders over achterstandsbuurten in Amsterdam. Het boek werd genomineerd voor de Zilveren Zebra.

In 2010 verscheen Sofia, verhaal van een verboden liefde, het verhaal van een Rotterdamse met een Marokkaanse achtergrond die door haar vader werd verstoten toen ze verliefd werd op een Nederlandse man. In 2011 verscheen haar boek: Terug naar Oude Pekela, over het vermeende zedenschandaal eind jaren tachtig. In 2013 verscheen 'Op tv of roemloos ten onder', het boek dat ze samen met Max van Weezel schreef en in april 2014 publiceerde ze 'Familie is alles, onzichtbare ouders tien jaar later.'

Margalith Kleijwegt studeerde aan de Sociale Academie in Amsterdam en werkte enige tijd als maatschappelijk werker in de Londense wijk Southwark, waar veel Jamaicanen en Aziaten woonden.

Ze is de dochter van de radio- en televisieprogrammamaakster Netty Rosenfeld en de journalist en presentator Arie Kleijwegt[1] en de zuster van de journaliste Ariane Kleijwegt. Ze is getrouwd met fotograaf Ad van Denderen.