Maria Arredondo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Geplaatst:
11-02-2019
Genomineerd: verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.
De hiervoor opgegeven reden is: Niet al te beste vertaling uit het Noors

De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst. Daar is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor de beoordelingsnominatie te vinden.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel minstens twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als u het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet om het te verbeteren. Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden. Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden.

NB: deze melding dient te blijven staan tot de beoordelingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

(//)

Maria Arredondo
Maria Arredondo.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Maria Arredondo
Geboren 6 juli 1985
Geboorteplaats Vennesla
Land Noorwegen
Werk
Jaren actief 2000 - heden
Genre(s) Popmuziek
Beroep Zanger
Label(s) Playroom Music
(en) IMDb-profiel
Portaal:  Muziek

Maria Arredondo (Vennesla, 6 juli 1985) is een Noorse zangeres. Ze heeft verschillende albums en singles uitgebracht. Haar achternaam Arredondo is afkomstig van haar Chileense stiefvader.

Als kind was ze al actief met optredens en op haar 14e kreeg ze een contract met Scandinavian Artist Management. In 2000 volgde een contract met het platenlabel Universal Music. Arredondo heeft samengewerkt met onder andere Christian Ingebrigtsen, Hanne Sørvaag, Espen Lind en Jon Lord (bekend van Deep Purple).

Ze speelde de hoofdrol in de Sound of Music in het theater Edderkoppen Scene in Oslo. De première van deze musical was op 3 september 2008. Zowel de voorstelling als Arredondo kregen positieve kritieken.

Arredondo nam deel aan de Melodi Grand Prix 2010 met het nummer The touch, geschreven door Rolf Løvland. Met dit nummer won ze de Noorse subfinale in Bodø op 16 januari.

In de periode 2010 - 2015 werkte ze parttime in de kerk van Heggedal in Asker.

In 2013 bracht Arredondo het album Heime nå uit, in samenwerking met Martin Halla. Het album kreeg een 'dobbelsteen' met 2 ogen in de krant Verdens Gang en 3 ogen in de krant Dagbladet (een dobbelsteen met 6 ogen is de hoogste waardering).

Op 3 oktober 2015 trouwde Arredondo met zanger Torstein Sødal.