Mark Roe

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Mark Roe (20 februari 1963) is een Engelse golfprofessional.

Mark Roe is bij toeval met golf begonnen. Op school was hij kampioen duiken (van de hoogste springplank), maar toen zijn trommelvlies scheurde en hij een tijdje niet meer mocht duiken, ging hij golf spelen.

In 1981 werd hij professional, en in 1985 speelde hij op de Europese PGA Tour. Hij won daar drie keer, en in 1994 kwam hij op de 9de plaats van de Order of Merit.

In juli 1999 raakte hij aan zijn linkerhand gewond toen hij de halsband van een springer spaniël wilde pakken, en kon 18 maanden niet spelen. In 2001 kwam hij weer terug op de Tour.

Roe heeft 12x aan het Brits Open meegespeeld, en 5x de cut gehaald. In 2003 werd hij gediskwalificeerd, omdat hij en medespeler Jesper Parnevik hun scorekaart verkeerd hadden ingevuld. In 1995 speelde hij het US Open en werd 13de. Misschien is dat wel het hoogtepunt van zijn carrière.

Zijn laatste wedstrijd was het Alfred Dunhill Links Kampioenschap op St Andrews in 2006. Zijn laatste score was een ronde van 67. Daarna stopte hij met het spelen van golftoernooien, nam afscheid van het Tour-leven om meer tijd met zijn gezin te kunnen doorbrengen, en werd commentator bij Sky Sports. Hij is Chairman of The Tour Players Foundation, een stichting die geld voor goede doelen verzamelt.

Mark Roe is in 1998 met Julia getrouwd. In 2000 kregen ze een tweeling, Alexandra en Emily, en wonen in Great Bookham, Surrey.

Teams[bewerken]

Gewonnen[bewerken]