Mars (reep)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een aangebroken Marsreep.

Een Mars is een populaire chocoladereep die door het Amerikaanse bedrijf Mars Inc. wordt geproduceerd. Het bedrijf produceert meerdere veelverkochte repen, zoals ook de Milky Way en de Snickers. De terminologie is binnen en buiten de VS niet dezelfde.

De Mars zoals die buiten de Verenigde Staten bekend is, is een 9 centimeter lange reep van ca. 51 gram. Hij is een kruimige chocolade, bedekt met karamel en omhuld met (solide) melkchocolade. De energiewaarde is hoog: de wikkel vermeldt 1021 kilojoule. De verpakking is zwart met het merk in rode letters; jarenlange marketing heeft van dit uiterlijk een sterk en herkenbaar merk gemaakt.

De reep is in de Verenigde Staten als Milky Way bekend, terwijl de reep die in Europa Milky Way heet, in de VS 3 Musketeers gedoopt is. Tot 2000 kende ook de VS een reep met de naam Mars.

De marketing van het merk is al jarenlang specifiek op jongeren gericht. Reclamecampagnes tonen vaak vermoeide jongeren die uit de Mars hun energie putten. Ook worden soms (extreme) sporten in reclamespotjes getoond. Het idee is dat de hoge energiewaarde van een Mars benut moet worden om actief bezig te zijn.

Mars wordt in Nederland door Mars Incorporated geproduceerd in een fabriek in het Brabantse Veghel.

In Schotland verkoopt men wel gefrituurde Mars, waarbij een Marsreep in een beslaglaagje wordt gefrituurd.

Varianten en beperkte oplagen[bewerken]

In het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen in Europa, zijn gelimiteerde oplagen van Marsrepen verkocht. Een voorbeeld hiervan is de Mars Midnight, die een iets andere karamelvulling heeft en is overtrokken met pure chocolade in plaats van melkchocolade. Mars heeft ook een vloeibare variant: Mars refuel.[1]

Andere voorbeelden van afgeleiden zijn:

  • Mars Almond
  • Mars Delight
  • Mars Ice-Cream
  • Mars Planets

Beluister

(info)